Gesteggel in aanloop
Sociaal Forum

De komst van het Nederlands Sociaal Forum is een feit. Het evenement, met een begroting van 250.000 euro, vindt in november plaats in de voormalige effectenbeurs te Amsterdam. Critici verwijten de initiatiefnemers dominantie, opportunisme en een gebrek aan bereidheid om te praten over nut en noodzaak van het project.

VS: Verkiezingsstrijd der bedrijfsrobots

In toenemende mate laten de Democraten en de Republikeinen zich voor hun verkiezingscampagne betalen vanuit het bedrijfsleven. Met name de wapenindustrie speelt hierbij een cruciale rol. Uiteindelijk laten de investeringen zich weer uitbetalen. Kerry en Bush drinken overigens uit dezelfde bron.

 

Sluit venster

Kledingmerk als zondebok

Nadat eerder op scholen het dragen van het label met de Nederlandse driekleur werd verboden is het nu de beurt aan de Lonsdale-kleding. Het merknaam zou synoniem zijn aan extreem-rechts, hetgeen leerlingen en leraren de kriebels bezorgt. Tegenstanders van een kledingverbod bepleiten voorlichting.

Een dag om nooit te vergeten

Op zaterdag 2 oktober trokken circa 300.000 demonstranten door de straten van Amsterdam. Zij gaven daarmee gehoor aan de oproep van vakbonden en platform Keer het Tij te demonstreren tegen de nieuwste bezuinigingen van het kabinet Balkenende. Het protest was de voorlopige climax van een serie acties die door de vakbonden wordt betiteld als 'hete herfst'.