Uit: Ravage #14 van 31 oktober 2003

Empty bottles...

Jaya The Cat bracht bij het kleine label 4tune dit jaar de tweede cd uit, The First Beer Of A New Day. Hun muziek klinkt al even verfrissend als de titel, Jaya The Cat heeft goddank geen tijd voor melodramatische nonsens.

De spitse en zeer dansbare up-tempo reggae en ska met punkriffs gekoppeld aan het eerlijke rauwe stemgeluid van zanger Geoff Languadec houden de stemming er in zonder de zaken mooier voor te stellen dan ze zijn. Met een biertje of wat houdt The Cat zich staande tussen de neon-verlichting, late night bars, individueel en ander onrecht, de empty bottles en de kille straten van Boston.

Jaya The Cat is al sinds de vroege jaren negentig actief in de lokale scenes. Een poging tot verovering van de Californische muziekindustrie mislukte, maar in de afgelopen jaren boekte de band breder live-succes in de VS, maar ook in Nederland, waar een trouwe schare fans ontstond.

In 2002 waren ze te zien op Pukkelpop en Lowlands. Dat jaar tekenden ze bij het Nederlandse 4Tune label voor deze nieuwe cd. Nummers als 'Lovesong for Drunks' ("I may not do it right, but I do it for you!) of 'Cog in the Wheel' lenen zich er prima voor om live mee te brullen. Liefhebbers moeten voorlopig thuis oefenen, want Jaya's volgende tour in Nederland is uitgesteld tot januari. (Elly)

Jaya The Cat; First Beer Of A New Day, 4Tune Records, www.4tune.nl

 

 
Naar boven

 

 


Ravage
Archief
Overzicht 2003
Overzicht #14

..