HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Brein sommeert Pirate Bay-proxy's
 

HOOFDDORP, VR 23 MRT 2012 - Stichting Brein maakt werk van proxy's die worden ingezet om de blokkade van The Pirate Bay voor Ziggo- en Xs4all-klanten te omzeilen. De piraterijwaakhond heeft meerdere sites gesommeerd de proxydoorgifte van de torrentsite te staken.


Brein heeft een sommatie gestuurd aan enkele Nederlandse beheerders van proxyservers die volgens de piraterijwaakhond zouden worden gebruikt voor het omzeilen van de blokkade van The Pirate Bay voor abonnees van Ziggo en Xs4all. Zowel de sommatie als een beschikking zijn woensdagmiddag per mail gestuurd aan de beheerders, meldt Tweakers.net.

Het is in ieder geval zeker dat Brein de beheerders van Alwaysapirate.org, Remastered.nl, thepiratebay2.nl, depiratebay.nl en tpb.dehomies.nl opdracht heeft gegeven hun activiteiten te staken. 'Gebruikers die The Pirate Bay via uw proxy server bezoeken omzeilen de inmiddels ingestelde blokkeringsmaatregelen waardoor de effectiviteit ervan wordt aangetast', schrijft Brein in zijn sommatie aan de beheerders.

"Dit soort sites bieden opzettelijk omzeiling van een rechterlijk verbod aan", aldus Kuik, directeur van Brein. "Als zij niet voldoen, houden wij ze aansprakelijk voor schade." Brein laat verder in het midden hoeveel proxy's ze hebben aangeschreven, maar de gesommeerde beheerders lijken inmiddels gehoor te hebben gegeven aan de sommatie: op die sites prijkt nu een melding dat de site gesloten is op last van Brein - enkel depiratebay.nl lijkt nog normaal te werken.

Het is niet bekend waarom Brein juist deze sites heeft aangeschreven. De proxy's lijken geen ander doel te hebben gediend dan het bereikbaar maken van The Pirate Bay, wat mogelijk een reden is geweest. Kuik stelde eerder dat als een alternatief belangrijk genoeg wordt, Brein het nemen van stappen in overweging zou nemen.

Begin februari hebben Xs4all en Ziggo The Pirate Bay geblokkeerd, zoals de rechter in januari gelastte. Ook nieuwe domeinnamen en ip-adressen van The Pirate Bay moeten worden geblokkeerd. Ziggo gaf eerder al aan mirrors van The Pirate Bay niet te blokkeren als die niet door The Pirate Bay zelf zijn opgezet. De twee providers hebben destijds ook wel aangegeven geen algemene proxy's te zullen blokkeren.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

henk - March 23, 2012 - 09:57 pm
Brein=kankerlijers!
Home


 

.

.