HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Vrijwilligers tuigen bankfilialen op
 


Foto's: Boyd Noorda/Socia Media


DEN HAAG, ZO 18 MRT 2012 - Omdat vanwege de crisis ook de financiële instellingen het zwaar hebben, staken Haagse burgers zaterdag de handen uit de mouwen. Gevels van bankfilialen werden gereinigd en opgetuigd.


Van de zeven genomineerde bankfilialen in het centrum van Den Haag, kregen er vijf ervan op de nationale vrijwilligersdag een flinke opfrisbeurt: ramen, pinautomaten en stoepjes werden schoon geboend en geveegd. Dit alles om 'de financiële transparantie van de instellingen te vergroten.' Enkele gevels werden zelfs versierd met slingers en ballonnen!

Twee instellingen, ING zakelijk en Staalbankiers, weigerden de vrijwillige schoonmaakbeurt. Zij gaven eerlijk aan geld genoeg te hebben verdiend om zelf een glazenwasser te kunnen betalen, meldt het organiserende comité 'Nationale Bank-Bedank-Dag'. Klanten van de bankfilialen die wél opgetuigd werden, bedankten op hun beurt de vrijwilligers voor het opofferen van hun vrije tijd en geboden energie.

De vrijwilligers wilden op een ludieke manier de financiële instellingen bedanken voor 'hun harde werken in deze barre tijden'. Het comité is van mening dat banken 'een zeer belangrijke positie op nationaal en internationaal niveau innemen.' Bij de Rabobank hadden ze deze boodschap niet goed begrepen, aangezien alle personeelsleden de afgelopen week via email werden gealarmeerd voor de ongenode komst van de schoonmakers.

Het is volgens het comité niet zomaar iets om 'dag in dag uit te moeten zwoegen en zweten' voor het bedenken van 'ingewikkelde producten waarmee hele volksstammen zich in diepe ellende storten, verzekeringen af te sluiten die onzinnig en veel te duur zijn, zo te handelen dat mensen op straat komen te staan, bibliotheken en buurthuizen gedwongen worden te sluiten en dat ouderen hun pensioen zien slinken.'Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  Home


 

.

.