HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Greenpeace hindert megavisvangst Mauretanië
 

NOUADHIBOU, VR 16 MRT 2012 - Greenpeace is begin deze week met het actieschip de 'Arctic Sunrise' de kustwateren van Mauritanië binnen gevaren om te protesteren tegen de extreme overbevissing door Europese supertrawlers.


Milieuactivisten van Greenpeace hebben donderdag een grote boei bevestigd aan het net van een Nederlandse vissersboot voor de kust van Mauritanië. Door het bevestigen van de boei zag de Dirk Diederik, een zogenoemde supertrawler of 'drijvende visfabriek' zoals Greenpeace het noemt, zich genoodzaakt het net weer binnen te halen.

Een dag eerder wisten de activisten vanuit rubberbootjes een zevental Europese 'visfabrieken', gemiddeld 140 meter lang, te voorzien van de tekst 'Plunder' en een afbeelding van een vissengraat. Aan het eind van de dag waren de Margiris, de Franziska, de Dirk Diederik, de Willem van der Zwan, de Johanna Maria, de Helen Mary en de Maartje Theadora van een tag en een visgraat voorzien.

Greenpeace wil met de acties protesteren tegen de overcapaciteit van de Europese vissersvloot. Volgens de milieuorganisatie zijn momenteel tien Nederlandse supertrawlers actief voor de kust van Mauritanië. Deze schepen kunnen elk dagelijks ruim 250.000 kilo vis binnenhalen. Europese ministers spreken volgende week over het hervormen van het Europese visserijbeleid.

De acties die Greenpeace deze week voert zijn direct gericht tegen de (Nederlandse) diepvrieshektrawlers van de Pelagic Freezertrawler Association (PFA). De PFA zegt in een reactie de acties onnodig te vinden. “Juist de PFA omarmt het belang van duurzame visserij en zet zich al jaren in voor een effectief visserijbeheer in deze regio.”

De PFA beweert verder dat er per jaar gemiddeld vijftig vriestrawlers actief zijn in Mauritaanse wateren die zich richten op de kleine pelagische visbestanden. Hiervan zouden 30 tot 35 trawlers afkomstig zijn uit landen als Rusland, China, Korea en Belize. Van de 17 tot 20 beschikbare EU-licenties gebruikt de PFA er op jaarbasis zes tot zeven.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Parreltje - May 05, 2012 - 10:53 pm
Fuck Greenpeace !!!! Ga een baan zoeken klootzakken .


jom - April 09, 2012 - 03:22 pm
De Nederlandse trawlers moeten binnenkort vertrekken uit de rijke visgronden van Mauretanie. Alle tot nu toe gevangen vis is bestemd voor de Afrikaanse markt. Er wordt namelijk vis gevangen waar wij Europeanen onze neus voor ophalen. China heeft nu de rechten gekocht, en die gaan de vis voor eigen consumptie gebruiken. Met meer en grotere trawlers. Binnenkort gaan we veel meer dan anders actie voeren voor hongerend Afrika...


antie greenpeace - April 01, 2012 - 10:17 pm
Hoe komen die gasten aan het geld.
Ze zijn hun 2 ribs kwijt met een dome actie ze hebben er nog 1.
Die 2 ribs staan aan boord bij de Helen Mary. De mooie trailwer van de
rederij PP. PP heef dnog meerdere booten waar green peace actie bij voeren in dat apen land ze zijn allemaal gek de groene-boys.
Ook de maartje theadora en de dirk diederik zijn in de zee bij dat apenland aan het vissen. Veel mensen zeggen de zee gaat leeg als het zo door gaat ik vaar zelf op de boten van pp onderanderen heb ik op de maartje theadora gevaren en ben ik op de dirk diederik ook heb ik op de helen mary gevaren. Nou ik vind het knulig wat die ventjes van een greenpeace doen


lulla - March 29, 2012 - 07:14 pm
ik heb vernomen dat er 2 Green Peach ribs een grote en een kleinere op een vissersschip staan die er niet behoren te staan , hoe komt dat ?Daar word niet over gepraat door de knulletjes van G P .


iemand - March 29, 2012 - 02:43 pm
lijkt wel een zelfmoordactie dit! welke gek gaat er nou bij de rol zitten!
is genoeg vis in de zee. ga wat nuttigs doen. zoek een baan.


Popi - March 21, 2012 - 01:17 am
Gelul dit is mijn eten en ze krijgen genoeg geld ze vissen daar niet gratis
Home


 

.

.