HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

   Huiszoekingen vanwege komst koningin
 

RHENEN/VEENENDAAL, MA 12 MRT 2012 - Zoals ieder jaar gelast de koningin tijdens haar feestelijke tripjes op 30 april uiterst strenge veiligheidsmaatregelen. Verzet tegen huiszoekingen leidt tot arrestatie.


De gemeente Rhenen laat huiszoekingen uitvoeren in de aanloop van de komst van Beatrix op koninginnedag. “Ik snap uw emotie, maar ik raad u aan zich daar niet tegen te verzetten”, zei burgemeester Van Oostrum onlangs tijdens een informatiebijeenkomst. “Als u zich verzet, dan denk ik dat u met koninginnedag niet in Rhenen bent, maar in het arrestantencomplex van de gemeente Utrecht, te Houten.”

De strenge maatregelen zijn volgens Van Oostrum noodzakelijk vanwege het eerdere drama in Apeldoorn waarbij een automobilist op het publiek inreed. Naast de voorgenomen huiszoekingen mogen de inwoners van de binnenstad van Rhenen hun auto niet in het centrum neerzetten, ook niet in de garage. Brommers moeten weg en in het centrum worden extra beveiligingscamera's geplaatst. Verder worden alle Oranje-vrijwilligers gescreend.

De gemeente Veenendaal hanteert gelijke veiligheidsmaatregelen. Naast verplichte huiszoekingen worden in het kader van de noodverordening vier veiligheidsringen aangelegd. Twee dagen voor koninginnedag moeten alle auto's en motoren in het centrum verplaatst zijn. Niemand mag in die periode in het centrum rijden en er mogen zelfs geen gemotoriseerde voertuigen stilstaan. De uitgangen van garages worden uit voorzorg gebarricadeerd.

“Koninginnedag, wat een feest!”, reageert een inwoner van Veenendaal op internet. “De ene keer mag je niet meer op klompel lopen, nu mag je zelfs in je eigen garage geen auto of motorfiets hebben staan. Nog even en iedereen moet twee dagen tevoren al handboeien om als de koningin op bezoek komt en je voordeur en ramen worden dichtgetimmerd. Een feest om naar uit te zien!”

Uiteraard zullen antimonarchistische spandoeken en geluiden niet worden toegestaan. De koningin stelt de vrijheid van meningsuiting nu eenmaal niet op prijs zodra haar eigen instituut het mikpunt is. In voorgaande jaren werden om deze reden tientallen mensen preventief van straat geplukt, bijvoorbeeld omdat de politie vermoedde dat ze onderweg waren naar de route van de koningin om te protesteren.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Corinne - September 01, 2012 - 05:19 pm
hoe waar.@Johan, hoe kom je toch bij die slappe wijeishdjes?Met de tijd?Toch waarderen?Waardering voor mijn collega's was al lang geleden een feit, anders zou het afscheid nu niet zo moeilijk zijn..


Kim - March 15, 2012 - 07:08 am
Ik begrijp dat ze er geen zin heeft in antimonarchisme en dat soort fratsen. En ik vind het ook van weinig stijl betuigen als je iemand zijn feestje en dat van al de mensen er omheen wil verpesten alleen maar om jou mening uit te dragen. Lijkt me beetje egoistisch.


Piet - March 15, 2012 - 01:57 am
Overduidelijk een 1 april grap".


klaas - March 14, 2012 - 07:13 pm
Zet de potten met hete olie maar vast klaar op het dak, het is immers ieders eigen verantwoordelijkheid zichzelf te verdedigen zodra er een aanval op je huis is aangekondigd... toch?
Dit gaat voorbij iedere grens.
Home


 

.

.