HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Anonymous neemt Vaticaan op de korrel
 

ROME, DO 8 MRT 2012 - Hackers hebben woensdag de officiële website van het
Vaticaan platgelegd. “Dit is een actie tegen de corrupte rooms-katholieke
kerk en al haar uitvloeisels”, schrijft Anonymous in een verklaring. Is er
dan niets meer heilig?


De officiële website van het Vaticaan, de website van Vaticaanstad, de website van de Osservatore Romano, de huiskrant van het Vaticaan en de websites van verscheidene departementen van de Romeinse Curie waren woensdagnamiddag ruim drie uur niet toegankelijk als gevolg van een cyberaanval.

Onder de naam 'Tango Down' meldt de hackersgroep Anonymous tot het lamleggen van de websites te zijn overgegaan uit protest tegen “uw leer, liturgie en de absurde en anachronistische regels die uw organisatie over de hele wereld wil verspreiden”. Het Vaticaan wordt tevens verweten “boeken van grote historische en literaire waarde” te hebben verbrand en door de eeuwen heen tegenstanders (ketters) op barbaarse wijze te hebben vermoord.

Aangaande de Tweede Wereldoorlog wordt de verderfelijke rol van Vaticaan, die een belangrijke rol heeft gespeeld in het helpen van nazi-oorlogsmisdadigers die hun toevlucht zochten in het buitenland, fel bekritiseerd. Tevens wordt het de rooms-katholieke religieuze gezagsdragers in Rome verweten in het verleden niets te hebben ondernomen tegen het misbruik van kinderen binnen de kerk, en wordt de kerkelijke leer over abortus en anticonceptie afgekeurd.

Anonymous zegt te hopen dat het in 1929 ondertekende Verdrag van Lateranen, waarmee Vaticaanstad tot een soevereine en onafhankelijke staat werd uitgeroepen, uiteindelijk zal worden herzien. Aan het slot van de verklaring wordt benadrukt dat de aanval “niet is bedoeld om de ware christelijke godsdienst en de gelovigen over de hele wereld aan te vallen, maar om de corrupte rooms-katholieke kerk en al haar uitvloeisels te straffen.”

In een reactie meldde het Vaticaan woensdag dat er sprake was van een “technische storing” die zo snel mogelijk verholpen zou worden. Vandaag zijn de sites weer bereikbaar. Anonymous zou vorige zomer ook al hebben geprobeerd de website te hacken, maar dat is toen dankzij de beveiliging van de site niet gelukt. Die aanval moest samenvallen met de Wereldjongerendagen van augustus 2011 in Madrid.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Lucas - September 03, 2012 - 05:46 am
Good morning Lieverds Gaat ie, want zo een ireenvitw dus alweer niet zo veel tijd vandaag. Wat lief, jullie opbeurende woorden. @Scram, dank voor je schouders en je oor. I sure will @K, ja het is een zeer melancholisch gedicht, dat flikkeren van dat peertje in de wereld en je geliefde vasthouden totdat de hele wereld uit elkaar valt en dan is het langzaam voorbij. Dank K, voor je lieve woorden. @Jeg, vandaag weer verder. Schouders er onder, zo goed als het gaat. De ene dag beter dan de andere. Ik doe mijn best. Het allermooiste is om te delen, ik vind het zo fijn dat je er bent, het geeft me kracht. Is het goed gekomen met Scram? @Henk, ik zet door hoor, nog even goed ademhalen en daar gaat ie weer. Dank voor je steun. @Marijke, moge die dag er snel zijn, ik vind het zo lekker om te schrijven en een beetje te dromen. @Landheha, die dag is vandaag al een beetje begonnen hoor, jij en ik kunnen het verschilletje maken. Dag Lieverds, fijne dag, vandaag weer verder, laten we maar eens zien hoe dat gaat.
Home


 

.

.