HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Vestia verhaalt verliezen op huurders
 

ROTTERDAM, VR 2 MRT 2012 - Woningcorporatie Vestia blijkt de kosten van haar mislukte handel in derivaten te willen doorberekenen aan haar huurders. De Woonbond vindt het voornemen “schandalig.”


Woningcorporatie Vestia gaat de huren voor nieuwe huurders met 9 procent verhogen. Bovendien wil het noodlijdende bedrijf zijn financiële positie verbeteren door woningen te verkopen. Dat blijkt uit een brief van het nieuwe Vestia-bestuur aan de huurdersvereniging.

Daarin schrijft interim-bestuurder Jacques Thielen dat er gewerkt wordt aan een herstelplan, waarin in elk geval een flinke huurverhoging is opgenomen. Bestaande huurders worden ontzien, maar als zij verhuizen, zullen ook zij geconfronteerd worden met een forse verhoging.

Ronald Paping van de Woonbond vindt het “schandalig” dat Vestia de kosten op de huurder probeert te verhalen. “Het mag niet zo zijn dat de huurder de dupe wordt van het Vestia-debacle.” Nog geen maand geleden kregen alle huurders een brief waarin hen werd verzekerd dat dit niet zou gebeuren.

Vestia kwam in acute geldnood door speculatie met derivaten, financiële producten waarmee de corporatie renterisico's wilde afdekken. De corporatie had in korte tijd 1,5 miljard euro nodig. Deze week werd bekend dat de corporatie in rustiger vaarwater is gekomen door een lening van 1,7 miljard euro van de Waterschapsbank.

Directeur Eric Staal van Vestia werd gedwongen op te stappen. Gisteren bleek dat de best betaalde corporatiedirecteur van Nederland, jaarlijks bijna een miljoen, bij zijn vertrek 3,5 miljoen euro aan pensioenbetalingen ontving. Staal kreeg het geld mee op grond van oude afspraken en om zijn pensioen veilig te stellen.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Bastiaan von Stapelberg - March 02, 2012 - 09:18 pm
Onvoorstekbaar schandalig, puur misdadig, maar dit noemen ze liberalisme. En er zijn veel mensen die om de 4 jaar weer op een partij stemmen die dit mogelijk maakt.
Home


 

.

.