HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Britse infiltranten zorgden voor nakomelingen
 

LONDEN, ZO 22 JAN 2012 - Op zijn minst twee Britse politie-infiltranten, die in de jaren '80 het Animal Liberation Front in kaart brachten, hebben daar kinderen aan overgehouden.


Het Britse schandaal rond de infiltratie van links-radicale actiegroepen in de jaren '80 wordt alsmaar groter. Al eerder bleek dat het openbaar ministerie een onafhankelijk onderzoek heeft gelast naar het eigen functioneren. Directe aanleiding waren de 'Kennedy Tapes' van infiltrant Mark Kennedy in relatie tot een in de kiem gesmoorde milieu-actie.

Afgelopen week berichtte The Guardian dat twee undercoveragenten heimelijk kinderen hebben gekregen bij politieke activisten. De mannen verdwenen vervolgens uit het leven van de vrouwen en kinderen die nu - jaren na de feiten - pijnlijk geconfronteerd worden met de ware identiteit van hun vaders. “Ik ben razend omdat ik er toentertijd op zo'n wrede manier ben ingeluisd”, aldus een van de vrouwen.

Bob Lambert was zo'n undercoveragent. In het midden van de jaren '80 kreeg deze Bob 'Robinson', zoals hij zichzelf noemde, een zoontje bij een van de vrouwelijke activisten die hij in opdracht van de politie nauwlettend in de gaten moest houden. Lambert was slechts een jaar undercover toen hij vader werd. Onderwijl onderhield hij een tweede liefdesrelatie die achttien maanden heeft geduurd. Dit om het radicale dierenactivismenetwerk Animal Liberation Front (ALF) in kaart te brengen.

Politiechefs tuimelen nu over elkaar heen door te melden dat de undercoveroperaties ernstig uit de klauwen zijn gelopen. Het is voor politie-infiltranten verboden om seksuele relaties aan te knopen met personen die bespioneerd dienen te worden. De politietop noemt het handelen van de infiltranten onbeschoft, onprofessioneel en immoreel. Ze roepen op tot een strengere regulering van undercover-operaties.

In de afgelopen maand hebben al acht vrouwen gerechtelijke acties ondernomen omdat ook zij de dupe zouden zijn geworden van liefdesrelaties met spionnen. Ze stellen dat ze hieraan vreselijke emotionele trauma's hebben overgehouden. Het gaat om vijf verschillende agenten die tussen 1987 en 2010 relaties (tot zelfs 9 jaar lang) onderhielden met deze vrouwen met als doel te infiltreren in verschillende politieke actiegroepen.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

James Bond - January 25, 2012 - 11:53 am
Mirror mirror on the wall
Who's the biggest ho of them all


Nurks - January 22, 2012 - 11:37 pm
Zeer onprofessioneel optreden van deze "heren".

Maar het is natuurlijk logisch dat dit soort "dierenactivisten" in de gaten wordt gehouden. Vele, vele gewelddadige acties staan op hun naam. Plus nog wat kleinigheidjes als het opgraven van iemands overleden moeder om het lijk walgelijk voor een "dierenrechtenáctie te gebruiken. OK, in de UK en niet in Nederland, maar toch.
Home


 

.

.