HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

  KLPD gaat sociale media scannen
 

ENSCHEDE, VR 13 JAN 2012 - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat alternatieve mediabronnen scannen op verdachte informatie. De regio Twente zal er als eerste mee aan de slag gaan.


Het zogenoemde CY-Humint (Cyber Human Intelligence) is in Israël door defensie en de geheime dienst Mossad ontwikkeld, meldt Webwereld.
De afluistertechniek is bedoeld om instanties te waarschuwen voor deep web activiteiten op weblogs, microblogs, websites, forums, chatrooms en sociale netwerken als Facebook, Hyves en Twitter.

CY-Humint wordt geleverd door Athena GS3 Security Implementations Ltd in Holon Industrial Zone in Israël. Athena is onderdeel van de grote leverancier van infrastructuur- en transportsystemen Mer Group, in Nederland vertegenwoordigd door Cellular Infrastructure BV. Het scansysteem maakt vooral gebruik van koppeling op grond van het volgen van het gebruik van IP-nummers en het wisselen daarvan.

Het KLPD en de Politie Twente zijn samen met diverse andere opsporingsinstanties, IT-bedrijven en onderzoeksinstellingen partner in wat nu nog een 'onderzoeksproject' heet. Ordina verzorgt de systeemintegratie en begeleiding in Nederland. Volgens Onno Franken van Ordina moet het project officieel nog van start gaan. Er is namelijk een Europese subsidieaanvraag, maar het besluit daarover moet nog vallen.

Een aantal Europese partijen heeft een 'gezamenlijke visie' opgesteld om als politie meer te gaan doen met informatie. “Ze willen op grond van diepgaande analyse potentieel crimineel gedrag en de potentiële vorming van criminele organisaties eerder in beeld krijgen. Daarmee wil de politie preventief kunnen optreden, of sneller succes boeken met opsporing van misdadigers”, aldus Franken.

"Het systeem functioneert geheel binnen de wettelijke en ethische grenzen", stelt hij op de vraag van Webwereld of nu iedereen op internet potentieel verdachte wordt. "Als de verkregen informatie uit openbare bronnen verder onderzoek vergt, worden de reguliere kanalen en procedures die voor elk politieonderzoek gelden gevolgd. Niemand is zomaar verdachte en niemand hoeft er bang voor te zijn."Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Jerrie - March 06, 2012 - 03:01 pm
Onzin bericht


pimpernel - January 14, 2012 - 04:45 pm
@Dick op zijn minst sociaal dubieus ]]]]


Dick - January 14, 2012 - 12:30 pm
Door Ravage te volgen , dit te lezen en ook nog eens een reactie achter te laten ben ik dan al een potentionele verdachte ?
Home


 

.

.