HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Walvisvaarder houdt eco-activisten in gijzeling
 

SYDNEY, MA 9 JAN 2012 - De Australische overheid probeert drie activisten van Sea Shepherd vrij te krijgen die zondag aan boord klommen van een Japanse walvisjager en daar nu worden vastgehouden.


De drie Australische activisten van Forest Rescue zijn zondag aan boord van de Japanse walvisjager Shonan Maru 2 geklommen. Ze worden nu vastgehouden aan boord van het schip. Milieuorganisatie Sea Shepherd hielp het drietal bij de actie voor de kust van de stad Perth in het westen van Australië. De activisten willen met hun actie de Japanse jacht op walvissen in het Zuidpoolgebied stoppen.

Forest Rescue eist dat Japan hen terugstuurt naar Australië. Het is echter waarschijnlijker dat de walvisvaarder het drietal gijzelaars meeneemt naar Japan en dat zij daar zullen worden berecht. Twee jachtseizoenen geleden klom ook al een activist aan boord van de Shonan Maru 2. De man uit Nieuw-Zeeland werd in Japan veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en zat vijf maanden vast.

Voor hun vertrek uit Australië spraken de mannen af in hongerstaking te gaan als de jacht zou worden voortgezet zodra zij aan boord van de walvisvaarder waren geklommen. Een van de gijzelaars kampt met cholesterolproblemen, een ander met ADHD. Omdat ze er vanuit zijn gegaan door de Japanse bemanning naar Australië te worden gebracht, ontbreekt het hen nu aan medicatie.

Een vijftigtal sympathisanten heeft zich zondag voor het Japanse consulaat in Perth verzameld om het trio te steunen. De Australische overheid lijkt weinig te kunnen betekenen voor het drietal. Volgens Sea Shepherd hebben de drie het schip geënterd binnen de 24-miles-zone, waarin de Australische wet toch van toepassing kan zijn.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

mathias van buggenhout - January 10, 2012 - 01:30 pm
Kennelijk zijn er landen zoals japan die zich onbezonnen internationale regels aan hun laars lappen!!! Hierbij krijgt sea sepherd mijn volle steun om deze barbaarse en onnodige slachting tegen te gaan!!!
Home


 

.

.