HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Krakers Valreep nemen stadsdeel op de hak
 

AMSTERDAM, DO 5 JAN 12 - De vrijwilligers van buurtcentrum De Valreep in Amsterdam Oost hebben een satirische versie van de stadsdeelkrant verspreid. Hierin wordt melding gemaakt van de overdracht van het voormalige dierenasiel aan de krakers.


De persiflage op de stadsdeelkrant van Amsterdam Oost werd woensdag huis-aan-huis verspreid in de wijk Oostpoort. Er wordt onder meer melding gemaakt van de feestelijke overdracht van het gekraakte dierenasiel aan de Polderweg, nu nog eigendom van het stadsdeel, aan stichting De Valreep, die sinds afgelopen zomer het gebouw in gebruik heeft. Deze overdracht, die zaterdag plaats moet vinden, wordt tevens op de website van De Valreep vermeld.

Direct na publicatie van de persiflage heeft het stadsdeel aangegeven niet de afzender te zijn en de mogelijk ontstane verwarring te betreuren. Het stadsdeel laat op z'n website weten dat ze de krant 'grappig en mooi gemaakt' vinden. 'U had vast al begrepen dat het stadsdeel echter niet de afzender is', schrijft Oost.

In een aanvullend persbericht, verspreid door de afdeling communicatie van stadsdeel Amsterdam Oost maar zeer waarschijnlijk ook nep, worden de toekomstperspectieven van buurtcentrum De Valreep toegelicht. “Projectontwikkelaar OCP heeft de afgelopen jaren, tegen de oorspronkelijke afspraken in, de wijk Oostpoort niet ontwikkeld. Er waren plannen om het voormalige dierenasiel in gebruik te nemen als verkoopkantoor maar de geplande woningen worden de komende jaren nog niet gerealiseerd”, meldt het stadsdeel.

“Buurtbewoners hebben nu wél de ontwikkeling van het voormalige dierenasiel ter hand genomen. Ze bieden bovendien meer voor het erf dan OCP. En ten slotte past een maatschappelijke functie voor het dierenasiel uitstekend in de plannen om Oostpoort te ontwikkelen tot nieuw stedelijk centrum.” Om deze redenen, en in goed overleg met het OCP, zou het stadsdeel bezig zijn de vrijwilligersinitiatieven blijvend een plek te geven in het voormalige dierenasiel.

In een echte uitgave van de stadsdeelkrant van september 2011 meldt de lokale politiek dat het merendeel van de fracties weliswaar positief staat voor het handhaven van een blijvend buurt-/activiteitencentrum in het monumentale gebouw, maar portefeuillehouder Wonen, Thijs Reuten, ziet geen mogelijkheden om het centrum te legaliseren. In 2012 wil OCP een verkoopkantoor in het pand openen. Het stadsdeel heeft met OCP de afspraak
dat het het pand leeg oplevert, zodra er concrete bouwplannen liggen.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  Home


 

.

.