HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Dierenpolitie blijkt onmisbaar
 

DRIEBERGEN, DI 3 JAN 12 - Het alarmnummer '114 red een dier' is nog maar zes weken operationeel, of er zijn al ruim 30.000 meldingen binnen gekomen bij de politie.


Het nummer werd half november vorig jaar opengesteld. Gemiddeld bellen circa 500 mensen dagelijks met het landelijk alarmnummer 144 voor meldingen van dierenmishandeling. De politie meldt dat van deze telefoontjes er 60 vanwege de ernst worden doorverbonden naar de dierenambulance, de dierenpolitie of de Dierenbescherming.

Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) sprak begin december nog van 1000 telefoontjes per dag. De meldlijn kreeg in december vooral veel meldingen van paarden in modderige weilanden of honden die een groot deel van de dag in de tuin worden gehouden. Hoewel er nog geen cijfers bekend zijn, meldt het Korps landelijke politie diensten (KLPD) dat de eerste aanhoudingen al zijn verricht.

Met het nummer '144, red een dier' moeten meldingen van dierenmishandeling sneller op de juiste plek komen. De alarmlijn is ondergebracht bij het Korps landelijke politiediensten. Niet alleen kan de politie in actie komen bij acuut dierenleed, maar ook dierenambulances kunnen via dit nummer worden besteld en inspectiediensten kunnen worden getipt als er bijvoorbeeld sprake lijkt te zijn van verwaarlozing van paarden.

Eind november zijn de eerste fulltime dierenagenten aan de slag gegaan. De invoering van de dierenpolitie op initiatief van de PVV was omstreden. Veel oppositiepartijen zagen niets in wat spottend de 'caviapolitie' is gaan heten. Zelfs de Partij voor de Dieren was het niet eens met de plannen. De partij van Marianne Thieme vindt dat de dierenpolitie niet genoeg bevoegdheden heeft waardoor de dienst is gaan lijken op een 'vogelverschrikker'.

De Belgische organisatie 'Dieren In Nood' eist nu ook de oprichting van een Belgische dierenpolitie, naar Nederlands voorbeeld. Dierenrechtenorganisatie Gaia pleit daar al langer voor. “We willen een adequate dienst met mensen die hiervoor speciaal zijn opgeleid, een dienst die kordaat kan optreden en daarom over politierechten beschikt. Een dienst die ook 24 uur bereikbaar is”, aldus Bart Dewulf.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Renée - April 29, 2012 - 10:34 pm
http://petities.nl/petitie/behoud-de-dierenpolitie


marthijs - April 25, 2012 - 11:56 pm
Wat een schrik
de regering wil nu alweer stoppen met de animal cops!
Waar blijft de petitie om dit tegen te houden?

De dieren hebben jullie hard nodig !


Hennie - January 06, 2012 - 03:43 pm
Wij (mensen) hebben de verantwoording voor de dieren,laat ons dat goed beseffen.Als een echte dierenliefhebster ben ik ontzettend blij ,dat men 114 kunnen bellen als er iets ernstig aan de hand is.Ik wens de dieren politie veel wijsheid en liefde om dit beroep te kunnen doen.Ik zou er welaan mee willen doen.vr gr Hennie


Hanneke Mol - January 05, 2012 - 07:08 am
Yes,eindelijk!!!

Anno 2012 is het helaas erg noodzakelijk zelfs!
Gelukkig gaan we met de tijd mee,de dierenpolitie zal ons land helpen een beter land te worden weer,hoop dat er een tijd komt,dat we ouderwets trots kunnen zijn op ons landje!
Suxes!

Vriendelijke groet en een diervriendelijk2012!

Hanneke.


Jenny Bron - January 04, 2012 - 08:16 pm
Natuurlijk is dierenpolitie belangrijk.
Het alarmnummer '114 red een dier' is noodzakelijk ,er is zoveel dierenleed wat niet met een pen te beschrijven valt ...
Er zij heel wat petitie,s getekend en mailen naar instantie,s verstuurd .

het wordt tijd dat mensen humaner en respectvoller met dieren omgaan .

Vriendelijke dieren groet Jenny

http://jennywilditniet.hyves.nl/


333 - January 03, 2012 - 07:02 pm
c
Home


 

.

.