HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Italiaanse anti-HSL activist gewond na val
 

SUSA, MA 27 FEB 2012 - Een actievoerder die strijdt tegen de aanleg van een spoorlijn door een natuurgebied in Noord-Italië is zwaar gewond geraakt na een val uit een hoogspanningsmast.


De 37-jarige Luca Abba protesteerde maandag samen met honderden medestanders tegen de bouw van een hogesnelheidslijn bij de plaats Susa. Hierbij klom de man in een hoogspanningsmast op een beveiligde bouwplaats. Nadat agenten zijn voorbeeld volgden, dreigde hij aan de draden te gaan hangen. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij daarbij een stroomstoot opgelopen waarna hij een val van 10 meter maakte.

Abba is zwaar gewond per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Turijn gebracht, 60 kilometer van het ongeval. De man, die in coma is geraakt, zou naast ernstig hoofdletsel verschillende ribben en borstwervels hebben gebroken, alsmede een beschadigde nier hebben opgelopen. Ook zouden er brandwonden op zijn lichaam zijn aangetroffen, hetgeen erop duidt dat hij geëlektroduceerd is.Luca Abba


Het incident vond plaats gelijktijdig met de aanvang van de werkzaamheden voor de afsluiting van een gebied waar een tunnel gegraven wordt die een verbinding maakt tussen de Italiaanse stad Turijn en het Franse Lyon. De vallei wordt hiermee voor een groot deel afgesloten voor lokaal verkeer. Honderden milieuactivisten van de actiegroep No TAV hebben maandagochtend onder andere een tweetal verkeerswegen geblokkeerd.

Frankrijk en Italië sloten tien jaar geleden een akkoord om een nieuwe hogesnelheidslijn aan te leggen tussen Lyon en Turijn. Die nieuwe verbinding, die naar verwachting 20 miljard gaat kosten en in 2023 moet worden geopend, zou de reistijd tussen Parijs en Milaan verkorten van zeven naar vier uur. Maar in Val di Susa, een vallei ten oosten van Turijn, is men niet gediend van het project.

De bouw van de hogesnelheidslijn is in Noord-Italië uitgegroeid tot een van de speerpunten in het kader van het brede maatschappelijke verzet tegen de regering. De aanleg, die in 2006 na protesten werd onderbroken, werd juli 2011 hervat met de opening van de bouwplaats. Ook dit leidde tot felle protesten, onder meer in de vorm van wegblokkades. Bij botsingen tussen duizenden betogers en de ME raakten zo'n 400 personen gewond.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

janni - March 08, 2012 - 03:42 pm
wij moeten elke dag naar turijn met de vrachtwagen uren om rijden oprotten laten ze gaan werken.


ikke200 - February 29, 2012 - 09:35 am
eigen schuld , lig er niet wakker van


3444 - February 27, 2012 - 08:40 pm
eee
Home


 

.

.