HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  'Bedank een Bank' dagen
 

DEN HAAG, DI 21 FEB 2012 - Als het aan het comité Nationale Banken Bedankdag ligt, worden op 16 en 17 maart tientallen foute bankfilialen in het zonnetje gezet. “Hiermee steken we de bankiers een hart onder de riem in deze moeilijke tijd.”


Het comité is van mening dat banken “een zeer belangrijke positie op nationaal en internationaal niveau innemen”. Daar de bankiers het, gelijk het volk, zeer moeilijk hebben in tijden van crisis zullen de filialen worden opgefleurd met slingers en ballonnen. “Tevens zullen wij hen helpen met het zemen van de ramen, in deze tijd een enorme kostenpost, en vuile ramen belemmert weer de transparantie. Ook zullen bonussen worden afgestoft en poetsen we de pinautomaten op.”

Deelnemers van het comité zullen “met trapjes, emmers, plumeaus sponsen en zemen” op pad gaan om namens het gehele volk “de banken te bedanken.” Het is volgens de actievoerders dan ook niet zomaar iets om “dag in dag uit te moeten zwoegen en zweten” voor het bedenken van “ingewikkelde producten waarmee hele volksstammen zich in diepe ellende storten, verzekeringen af te sluiten die onzinnig en veel te duur zijn, zo te handelen dat mensen op straat komen te staan, bibliotheken en buurthuizen moeten sluiten en dat ouderen hun pensioen zien slinken.”

Het 'Bedank een bank' gebeuren vindt op 16 en 17 maart plaats, niet geheel toevallig de dagen dat het Oranje Fonds oproept om als vrijwilliger deel te nemen aan de actie NL Doet. Toch houdt het comité Nationale Banken Bedankdag zich hier verre van. “Bejaarden en verenigingen moeten hun lot met gepaste emotie dragen. Zodra zij dreigen om te vallen, kunnen zij nog altijd een rollator aanschaffen. Zij zijn niet degenen die zoals de banken het stof uit de sloffen hebben gelopen voor hun klanten.”

Burgers die zich aangesproken voelen om het personeel en management van hun lokale bankfiliaal op de hak te nemen, doen er verstandig aan hiervoor eerst de Eerlijke Bankwijzer te raadplegen. Daaruit blijkt dat de top 6 van foute banken momenteel wordt ingevuld door ABN Amro, Rabo, ING, Aegon, NIBC en Van Lanschot, maar in principe zijn natuurlijk alle banken fout. “In Den Haag staan de emmers en ballonnen al klaar”, zo stelt het comité resoluut.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Rosa - March 19, 2012 - 07:59 pm
10.25 is niet door mij geschreven, graag je eigen naam gebruiken,is wel zo netjes toch?


Rosa - March 18, 2012 - 10:25 am
Ik moet toegeven dat mijn initiatief volledig de plank gemist heeft. Vrijwel geen medesympatisanten gevonden. Jammer zeg.


Bas - March 16, 2012 - 03:51 pm
Ben toch heel benieuwd of de actievoerder(s) zelf ook nog nuttig werk doen met NL Doet...?? Of zullen ze echt gaan schoffelen ??


Sjaak - March 15, 2012 - 10:50 pm
Of je gaat gewoon werken voor je geld.


Kicker-fish - March 15, 2012 - 07:21 pm
Zeg Rosa, kan ik je persoonlijk ontmoeten? Ik heb nog wel een trap voor je! Waar wil je 'm hebben?


Wijzer - March 15, 2012 - 07:15 pm
Waarom personeel een hak zetten. Die doen ook maar gewoon hun werk. Wat een zielige aktie dit zeg. 'Bedank een janker dag' lijkt me nuttiger.


Wil - March 15, 2012 - 02:43 pm
Hahaha, hoeveel aanmeldingen heb je al Rosa inclusief jezelf? 1? Nog een vraag? Waar word je uitkering op gestort? Ik neem aan dat je deze niet maandelijks in een sok laat stoppen?

Get a life!


Ndus - March 15, 2012 - 09:10 am
Echt heel heel triest dat je hier voor de actie van het Oranje Fonds misbruikt. Als ik jullie bank was, zou ik je meteen royeren! Wegwezen nou...


jevee - March 14, 2012 - 12:12 pm
Wat een onzin, er wordt hier echt een cruciale fout gemaakt. Dit initiatief is er op gemunt om de 'gewone' medewerkers van de banken op de hak te nemen? Over een misgeslagen plank gesproken. Als je de banksector op deze manier te kijk wil zetten, ga dan achter de directie aan, maar ga niet de mensen die simpelweg hun werk doen tot last zijn.

Zullen we hierna ook alle foute oliemaatschappijen aanpakken door de mensen achter de toonbank van tankstations te irriteren? Die kunnen er tenslotte ook niets aan doen. Of laten we bij de supermarkt de kassamedewerker voor aap zetten omdat ze 'foute' tonijn verkopen.


Mark - March 14, 2012 - 11:19 am
Haha wat een idioten.. ga iets met je leven doen joh..


Rosa - March 07, 2012 - 10:44 pm
Comité Nationale Banken-Bedank-Dag - 17 maart 2012
Spui plein te Den Haag 14.00 uur


Bankiers hebben het heel moeilijk in deze tijd van crisis. We willen hen bedanken en belonen voor hun inzet door hun filialen vandaag wat schoon te maken en op te fleuren.

Het Comité Nationale Banken-Bedank-Dag waardeert de inzet van de bankiers:

* ze zwoegen en zweten elke dag om steeds weer ingewikkelde financiele producten te bedenken;
* ze speculeren met ons geld en investeren in wapens, vastgoed en grondstoffen;
* ze lopen het stof uit hun sloffen om ons zo goed mogelijk van ons geld af te helpen;
* ze concurreren wereldwijd en ontwrichten overal de economie.

Mede dankzij onze hardwerkende bankiers kunnen we weer bezuinigen.
Wij dragen graag ons steentje bij en hebben begrip voor:

* de toekomstige huisuitzettingen;
* het verlagen van pensioenen en uitkeringen;
* de sluiting van bibliotheken, buurthuizen en zwembaden:
* en de massa-ontslagen die nog komen.

Help ook mee de werkdruk voor de bankiers te verlagen.
Raadpleeg de Eerlijke Bankwijzer en zoek de meest foute bank die bij je geld past. De top 6 van foute banken: ABN-AMRO, Rabo, ING, Aegon, NIBC en Van Lanschot.

De 'Banken-Bedank-Dag vindt plaats op 17 maart in het kader van de NL DOET-dagen van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds roept op om maatschappelijk vrijwilligerswerk te doen, maar is vergeten de banken hier bij te betrekken. Wij vinden het een eer om deze taak te over te nemen en doen dit met gepaste trots.
Leve de bankiers!Weg met de linkse hobby's en leve de bezuinigingen!
Met dank voor uw aandacht,Comité Nationale Banken-Bedank-Dag.


rosa - March 02, 2012 - 07:31 am
Prins, het programma is in de maak en komt na het maandag .


Rosa - February 24, 2012 - 07:15 pm
Ik wacht op mensen die zich aanmelden via jole_14@hotmail.com.
Dan zullen wij het programma vermelden . Hopelijk doen velen in het land mee met deze actie.


ikkeu - February 24, 2012 - 11:33 am
wat een onzin. Heb je niks beters te doen?


prins - February 23, 2012 - 07:47 pm
@Rosa, is er inmiddels ook een verzamelpunt plus tijdstip bekend?


Rosa - February 23, 2012 - 07:38 pm
Laurens Jan, voor jou neem ik een trap mee.


Laurens Jan - February 22, 2012 - 01:33 pm
Ik kom niet bij die hoge ramen!


Rosa - February 22, 2012 - 11:31 am
Peter, kom je het dan brengen en doe je dan mee?


Peters Wereld - February 22, 2012 - 12:33 am
Ik wil graag gratis schoonmaakmiddelen aanbieden!
Wat chloor voor de remsporen. Brandspiritus voor de spiegels. Tri-chloor voor vieze vlekken. En natuurlijk de Telegraaf, om de ruiten te laten blinken!


aapje - February 21, 2012 - 07:56 pm
een testje
Home


 

.

.