HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Anonymous pakt overheidssites VS aan
 

WASHINGTON, ZA 18 FEB 2012 - De websites van de Amerikaanse Federale Handelscommissie zijn aangevallen door de hackersgroep Anonymous. De hackers plaatsten een video op de site waarin het ACTA-verdrag belachelijk wordt gemaakt.


De startpagina's van de sites werden ingewisseld voor een video waarin in het Duits het omstreden anti-piraterijverdrag ACTA belachelijk wordt gemaakt. In de video stuurt een man een foto naar z'n moeder, waarop een in het rond schietende ACTA-commando-eenheid de man neerschiet. Vervolgens gaan ze elkaar te lijf vanwege illegale downloads.

Polen zal het omstreden ACTA-verdrag niet ratificeren. Dat heeft de Poolse premier Donald Tusk vrijdag gezegd. Hoewel Polen vorige maand het verdrag ondertekende erkende Tusk vrijdag dat het verkeerd was om steun aan het verdrag te geven. Hij noemde zijn steun een vergissing.

Het besluit van Polen is een overwinning voor de demonstranten die al wekenlang tegen het verdrag demonstreren. Niet alleen op internet wordt geprotesteerd, maar in heel Europa gingen mensen de straat op. Slovenië besloot vrijdag de ratificatie van het ACTA-verdrag op te schorten.

Ook de Tweede Kamer vindt dat Nederland het ACTA-verdrag niet moet tekenen. Een Kamermeerderheid zegt dat het verdrag op gespannen voet zou staan met het Grondrechtenhandvest van de Europese Unie en met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Volgens de Kamer kan het verdrag pas worden getekend als overduidelijk vaststaat dat het niet in strijd is met de grondrechten.

Het Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) is een initiatief van de VS en Japan, waarbij landen als Australië, Canada en Mexico zich aan hebben gesloten. Vooral de Amerikaanse film- en muziekindustrie wil op deze manier rechten beschermen. De bedrijven krijgen bij implementatie van deze wetgeving vergaande bevoegdheden om op te treden tegen websites.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  Home


 

.

.