HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Vermeulen weer op
vrije voeten
 

WAKAYAMA, VR 17 FEB 2012 - Erwin Vermeulen mag van Japan de komende zes dagen in vrijheid zijn procesdag afwachten. De fotograaf werd in december aangehouden toen hij voor Sea Shepherd in Tajii foto's maakte van dolfijnenjagers.


Vermeulen werd 16 december opgepakt omdat hij een Japanse dolfijnjager zou hebben geduwd tijdens het maken van foto's van een dolfijnentransport. Vermeulen zegt onschuldig te zijn. Donderdag hielden de aanklagers en Vermeulens verdediging hun slotpleidooien. Het openbaar ministerie zou slechts een lage boete hebben geëist, en geen celstraf.

Directeur Geert Vons van Sea Shepherd Nederland noemt het feit dat Vermeulen als vrij man de uitspraak mag afwachten, gezichtsverlies voor Japan. “Dit is een politieke zaak, anders hou je iemand niet zo lang vast en volgen er geen vijf zittingen met uiteindelijk alleen een geëiste boete van nog geen duizend euro.” Ook critici, waaronder de Partij voor de Dieren, spreken van een politieke arrestatie.

Vermeulen zat de laatste weken in eenzame opsluiting in de gevangenis van Wakayama. Twee keer per week mocht hij wat warm water over zich heen gooien, de enige douches die hij kreeg. Het eten in Wakayama is iets beter dan wat hij voordien in Shingu kreeg. Sinds zijn arrestatie hebben sympathisanten wereldwijd wakes voor de man gehouden. Acteur Rutger Hauer sprak zich openlijk uit voor vrijlating.

Vermeulen maakt als vrijwilliger foto's voor Sea Shepherd. Hij is technicus van beroep en werkzaam voor een Nederlandse cruisemaatschappij die natuurvakanties verzorgt in de gebieden rond de Noord- en Zuidpool. Vermeulen gebruikte zijn vakantiedagen om deel te nemen aan de Cove Guardian-campagne en heeft tevens als hoofdtechnicus gewerkt gedurende eerdere campagnes tegen de walvisjacht in Antarctica.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  Home


 

.

.