HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter ript privégegevensLOS ANGELES, WO 15 FEB 2012 - Twitter downloadt hele adresboeken van gebruikers via hun app op de iPhone. Namen, emailadressen en telefoonnummers die in je adresboek op de iPhone staan worden anderhalf jaar opgeslagen.


In de voorwaarden voor het gebruik van de officiële app voor Twitter op de iPhone staat niet expliciet dat Twitter adresboeken binnenhaalt en opslaat. Het bedrijf, zo schrijft de LA Times, belooft die voorwaarden snel aan te passen. Twitter maakt het in de app mogelijk vrienden te zoeken die je nog niet volgt, maar wel van de dienst gebruik maken, zoals veel apps dat doen.

Nu lijkt het alsof de iPhone app van Twitter, Twitter for iPhone, enkel door je adresboek grasduint naar mensen die ook twitteren, maar allerminst is duidelijk dat Twitter je adresboek meteen downloadt en opslaat. Die data staat vervolgens voor niet minder dan achttien maanden op servers van de microblogdienst.

Sociaalnetwerksite Twitter is niet het eerste bedrijf dat toegeeft data op te slaan die het niet zomaar zou moeten opslaan. Eerder kwam Path met eenzelfde verklaring, waarna de populaire foto-app Instagram gebruikers meteen meer controle gaf over de privacyinstellingen.

Een woordvoerder van Twitter laat aan de LA Times weten dat er een update aankomt voor de app. “We willen helder en transparant zijn in onze communicatie met gebruikers. In dat licht komt er in onze volgende app-updates een aanpassing van de taal die wordt geassocieerd met Find Friends – om het explicieter te stellen.” Het bedrijf stelt ook dat gebruikers via deze pagina hun contactgegevens kunnen laten verwijderen.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

ikke - March 11, 2012 - 10:57 pm
gebruik niets waar een kleine i voor staat. Geldt ook voor facebook en co (smoelenboek v/d politie heet ook facebook)
Home


 

.

.