HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  'Vestia verklaart huurders de oorlog'
 

DEN HAAG, Zo 12 FEB 2012 - De wijze waarop woningcorporatie Vestia zijn huurders in de Haagse wijk Spoorwijk aanpakt is gelijk aan een oorlogsverklaring, zo meldt de gemeenteraadsfractie van de SP.


Het conflict tussen de bewoners van de huizen in Spoorwijk met ventilatieproblemen en woningcorporatie Vestia is opnieuw opgelaaid. Volgens de bewoners zet Vestia de bewoners met een incassobureau onder druk om de volledige huur te betalen. Volgens een woordvoeder van Vestia wordt alleen een incassobureau ingeschakeld wanneer er sprake is van een huurachterstand minus de huurkorting.

Wél is er een brief verstuurd naar de bewoners met daarin het advies om de volledige huur te betalen, om zo toekomstige problemen te verhelpen. “Er ligt een andere zaak van de huurders bij de rechter waarover nog een uitspraak gedaan moet worden. Het beste kunnen de huurders het hele huurbedrag nu eerst nog overmaken. De huurkorting die door de rechter wordt opgelegd, zullen wij vervolgens terugstorten”, meldt Vestia.

De Haagse huurcommissie besloot eind vorig jaar tot een huurverlaging van 293 euro voor de woningen van Vestia, totdat alle gebreken zijn verholpen. Bewoners van de huizen aan de Rudolf van Brammenstraat en de Vosmaerstraat zeggen nog steeds in de kou te zitten en betalen daarom maar een deel van de huur.

De gemeenteraadsfractie van de SP is verbolgen over de ongeoorloofde druk die Vestia uitoefent op de bewoners in Spoorwijk. "Het is belachelijk dat Vestia een incassobureau afstuurt op deze bewoners. Laat ze eerst de problemen aan de woningen maar eens oplossen en excuses maken aan de bewoners", aldus SP-bestuurslid Michael Wijlhuizen.

De bewoners worden volgens de SP al ruim acht jaar door Vestia genegeerd. Jarenlang hebben verschillende bewoners geklaagd en kregen zij geen reactie. Sinds vorig jaar hebben de bewoners zich georganiseerd in de bewonerscommissie 'Effe puffen, liever niet!'. Sinds een paar maanden is het ventilatiesysteem wel aangepakt, maar de warmtepomp functioneert nog steeds niet goed.

Vestia kwam de afgelopen weken negatief in het nieuws wegens een financieel tekort van enkele miljarden euro's. Rotterdam en Den Haag moeten als 'achtervang' aan renteloze leningen verstrekken aan het Waarborgfonds Sociale Woningbouw, dat Vestia bijspringt. De problemen bij de woningcorporatie kunnen tot een forse tegenvaller leiden voor Rotterdam en Den Haag.

Erik Staal, de topman van Vestia die onlangs opstapte als bestuurder vanwege de grote financiële problemen, blijkt in 2010 een miljoenenvilla op een van de mooiste plekjes van Bonaire te hebben gekocht. Staal kwam de afgelopen jaren geregeld in het nieuws door zijn extreem hoge inkomen bij Vestia. Ondanks kritiek groeide zijn inkomen aan tot een half miljoen euro, drie keer hoger dan maatschappelijk verantwoord is.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

leen - March 07, 2012 - 01:24 pm
ook in dordrecht hier klopt er ook niks van de woningen,verwarming word snachts uitgezet,je tocht hier weg,ze proberen je hier tam te houden maar dat gaat nu de spuigaten uitlopen,hier moet ook nodig actie ondernomen worden!vestia is heel makkelijk wat dat betreft.ik word er heel moe van in ieder geval,al aardig wat telefoontjes gepleegd maar vestia heeft hier gewoon maling aan.


Avdo - February 27, 2012 - 07:14 pm
Fred Schalcke zegt:wat je sjcfihrt is herkenbaar. Deze trend zie ik al jaren, niet alleen in de farmacie. Ik kijk uit naar je volgende artikelen.Spreek me aan: 0 0


balk ende norm - February 15, 2012 - 03:48 pm
"Ondanks kritiek groeide zijn inkomen aan tot een half miljoen euro, drie keer hoger dan maatschappelijk verantwoord is."

Dus een inkomen van 166.667,- is wel maatschappelijk verantwoord voor dit soort zwendelaars.... Tsja.


seegers - February 13, 2012 - 02:35 am
Alof vestia de enige bouwvereniging is die echt lak heeft aan haar huurders.
Door vriendjespolitiek binnen de diverse instellingen hebben zij jarenlang hun mistoestanden kunnen verbergen .
Deze mistoestanden zijn ook al jarenlang bij de regering,gemeenten .ggd ,en dergelijke bekend maar ten hoogste worden onderzoeken toegezegd die weer jaren duren en dan de ijskast ingaan.Het is bekend dat 75% vd woningen vd bouwverenigingen al jaren niet meer voldoet aan de eisen om tochtvrije en voldoende ventilatievoorzieningen te voorzien.
In `n kippen of hondenhok zijn er wel voorschriften snders komt de Grausbrigade opzetten.
In wonigen zijn er geen voorschriften of zeer vele ontheffingen.
Nederland op zijn smalst.


Christa van dun - February 12, 2012 - 05:48 pm
Dit duurt nu al acht jaar ondanks alle rapporten die ons in het gelijk stellen.
Tno heeft onderzoek gedaan ook de Ggd is hier metingen gaan verrichten ook op verzoek van wethouder norder zijn in het verleden metingen verricht allemaal waren ze het met ons eens dat dit onaanvaardbaar is en was. ook heeft de huurscommissie ons in het gelijk gesteld.
Home


 

.

.