HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Protest tegen opslag kernafval Brabant
 

DEN HAAG, VR 10 FEB 2012 - Greenpeace heeft woensdag geprotesteerd tegen de ondergrondse opslag van kernafval in de grensstreek met België.


Actievoerders van de milieuorganisatie hingen een spandoek op aan het gebouw van het ministerie van Economische Zaken en Innovatie in Den Haag. Op het spandoek stond een satirische tekening van minister Verhagen. Voor de ingang van het gebouw werden vijfhonderd knalgele vuilniszakken opgestapeld met het nucleaire waarschuwingsteken.

Woensdag sprak provinciebestuurder Johan van den Hout in Den Haag met de minister. Volgens Greenpeace zijn ook wethouders van Bergeijk en Reusel-De Mierden aanwezig en mogelijk komen er meer lokale bestuurders. Ze vergaderen over de omstreden Belgische plannen voor de opslag van kernafval.

Volgens Greenpeace is 77 procent van de Brabanders tegen ondergrondse opslag van kernafval. De Provinciale Staten in Brabant gaven vorige week al aan tegen ondergrondse opslag van kernafval te zijn. Maar dat is nog geen garantie dat Brabant ook daadwerkelijk kernafvalvrij wordt.

Brabant is één van de vier gebieden in Nederland die in aanmerking komt voor de ondergrondse opslag van kernafval omdat Brabantse bodem veel kleigrond heeft. GroenLinks in Brabant heeft al aangegeven het daar absoluut niet mee eens te zijn. Met als belangrijkste reden het feit dat ze niet weten wat de gevolgen zullen zijn in de toekomst.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  Home


 

.

.