HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Google weigert uitstel privacybeleid
 

AMSTERDAM, MA 6 FEB 2012 - De EU-lidstaten hebben Google verzocht zijn nieuwe privacyvoorwaarden uit te stellen. Ze willen onderzoeken of de persoonlijke informatie van gebruikers wel voldoende beschermd wordt. De zoekgigant weigert medewerking.


De ambitie van Google is om vanaf 1 maart alle persoonlijke informatie bij elkaar te vegen die gebruikers ooit op hebben gegeven voor gebruik van de verschillende diensten uit de Google-portefeuille. Het gaat dan om de zoekrobot, maar net zo goed om Gmail, Google+, Google Maps of YouTube. Hiermee stelt de zoekgigant persoonsprofielen samen, onder andere voor commerciële doeleinden.

Een groep waarin toezichthouders uit alle 27 Europese lidstaten vertegenwoordigd zijn, heeft Google gevraagd het nieuwe privacybeleid uit te stellen. In een brief aan Google wordt gesproken over een onderzoek naar de mogelijke consequenties van het nieuwe beleid.

"Door de brede waaier aan diensten die u verleent en de populariteit van deze diensten, raken de veranderingen in het beleid mogelijk veel Europese burgers", zo schrijven zij aan Google-topman Larry Page. "We willen de gevolgen voor de bescherming van persoonsgegevens van deze burgers grondig nagaan. Daarom vragen we het doorzetten van uw beleid tijdelijk te staken."

In een reactie laat het bedrijf weten dat het niet van plan is het nieuwe beleid uit te stellen. Volgens Google zijn er geen 'substantiële zorgen' geuit toen de toezichthouders eerder over het nieuwe beleid werden ingelicht. Wél wil de zoekgigant met de toezichthouders praten als zij vragen of zorgen hebben. Bovendien wijst het bedrijf erop dat de diensten van Google ook gebruikt kunnen worden als mensen niet ingelogd zijn.

In november vorig jaar gaf Google nog gehoor aan een klacht ingediend door het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Het CBP had Google in april 2011 op de vingers getikt omdat het internetbedrijf gegevens van zo'n 3,6 miljoen wifirouters in Nederland had opgeslagen. Dat gebeurde tussen maart 2008 en mei 2010 met auto's die fotos maken voor de Google-dienst Street View.

Het Google-besturingssysteem voor mobiele telefoons Android gebruikt de gegevens onder meer voor locatiebepaling van telefoons en om reclame van bedrijven in de buurt te tonen. Google paste hierop wereldwijd het beleid aan.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Gaylord - February 27, 2012 - 11:12 am
ik denk het ook al zou ik niet weten welk vraahel dat zou moeten zijn. Of is er drank in het spel, boze dronk . je ken niet weten.
Home


 

.

.