HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Mirrors omzeilen blokkade The Pirate Bay
 

DEN HAAG, DO 2 FEB 2012 - Op last van een gerechtelijke uitspraak mogen internetproviders Ziggo en XS4ALL sinds deze week niet langer de diensten van de populaire downloadsite The Pirate Bay aanbieden. Mirrors omzeilen de blokkade.


Stichting Brein, een private onderneming die toezicht houdt op de bescherming van auteursrechten, heeft Ziggo en XS4ALL onlangs verzocht ook de mirrors te blokkeren waarmee de blokkade van de gratis downloadsite The Pirate Bay wordt omzeild. Brein stuurde de internetproviders webadressen toe waarop de torrentsite bereikbaar is. Ziggo doet echter niets zolang deze mirrors niet van The Pirate Bay zelf zijn.

Op het internet zijn inmiddels verschillende mirrors van The Pirate Bay verschenen. Volgens ict-jurist Engelfriet vallen deze officieuze mirrors waarschijnlijk niet onder het vonnis, meldt Tweakers. "Het vonnis bepaalt dat Brein ook nieuwe ip-adressen en domeinnamen mag aanleveren als deze door (de website van) The Pirate Bay gebruikt worden. […] Omdat de feitelijke gebods- of verbodsbepalingen op het einde streng worden uitgelegd, kan een mirror niet onder die definitie worden gerekend."

Een van die mirrors die op 1 februari, de dag dat Ziggo en XS4ALL de toegang tot The Pirate Bay blokkeerden, werd gelanceerd is samengesteld door het autonome internetcollectief PUSCII. Via de speciale website br3in.nl kunnen gedupeerde abonnees van de getroffen internetproviders de blokkade omzeilen door toedoen van proxy software op die site, zonder aparte software te hoeven installeren.

Met haar initiatief zegt PUSCII niet alleen te willen protesteren tegen de recente gerechtelijke uitspraak, maar ook te willen bijdragen aan een open en ongecensureerd internet. "Het is absurd dat de private stichting Brein nu carte blanche heeft gekregen om websites te censureren", aldus een van de leden van het collectief."

Andere webproxy's waarmee de blokkade van The Pirate Bay ongedaan wordt gemaakt zijn Hide My Ass en ipv6 van SixXS, waarvoor wel software geïnstalleerd moet worden. XS4ALL ondersteunt standaard ipv6, Ziggo nog niet. Brein zou nog naar de aanbieders van proxydiensten kunnen stappen om ze te vragen The Pirate Bay te blokkeren, maar dat is zinloos.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Penelopa - February 27, 2012 - 03:29 pm
Wat kan de berugr doen om onder de druk van de verplichte zorgverzekering vandaan te komen ? Het is vechten tegen lucht en wel bedorven lucht waar men zich ongewild in bevindt.


homo - February 17, 2012 - 01:37 pm
homo!!


RePress - February 08, 2012 - 01:19 pm
Je kan ook zelf makkelijk een proxy maken mbv WordPress.
Het leuke hiervan is dat je elke willekeurige site die geblokkeerd wordt zelf weer bereikbaar kan maken.

Kijk op http://all4xs.net voor meer informatie.


Tom - February 08, 2012 - 01:20 pm
Al die proxies falen.. doe het gwoon via facebook.


Ewald - February 03, 2012 - 07:41 pm
U noemt hier een webproxy. Een veel snellere, volledig Nederlandstalige die ik heb gevonden is blokkadevrijsurfen.nl (ook bereikbaar onder proxysnel.nl). Deze is sneller, maar vooral zonder irritante reclames en dergelijke. Bovendien ondersteunt deze magnetlinks.


PUSCII - February 02, 2012 - 03:33 pm
Wel handig om er even bij te vermelden: het gaat dus om http://br3in.nl
Home


 

.

.