HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Starbucks spaart schildluis na protest
 

NEW YORK, ZA 21 APR 2012 - Actievoerders in Amerika hebben er in korte tijd voor gezorgd dat de koffieketen Starbucks gestopt is met het toepassen van geplette schildluis in de Frappuccino.


In plaats van echte aardbeien besloot Starbucks drie weken geleden om karmijn te gebruiken in bijvoorbeeld de aardbeiensmoothie en -frapuccino. De voedingsindustrie gebruikt dit natuurlijke product vaker om producten een roze of rode kleur te geven. De stof wordt verkregen door een insect, de Zuid-Amerikaanse cochenilleluis, te vermalen. Starbucks wilde zo afkomen van het gebruik van kunstmatige kleurstoffen.

Veganisten en vegetariërs die de sojamelkvariant van het aardbeiendrankje bestelden, kwamen erachter dat deze ineens dierenproducten bevatte. Sterker nog: het bevatte insecten die veel mensen als ongedierte beschouwen. In de koffiecafés, op online forums en in YouTube-filmpjes reageerden Starbucks-fans verontwaardigd. Een online petitie leverde bijna 7000 handtekeningen op.

Na nauwelijks drie weken heeft de populaire koffieketen zich al bedacht. Het hoofd van de Amerikaanse keten laat weten dat het bedrijf na grondig onderzoek heeft besloten om voortaan lycopeen te gebruiken, een kleurstof uit rijpe tomaten. "We zijn ons ervan bewust dat we niet voldeden aan de verwachtingen van onze klanten door het cochenille-extract te gebruiken", zo luidt de verklaring.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:Home


 

.

.