HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Ymere moet administratiekosten verlagen
 

AMSTERDAM, DI 17 APR 2012 - Woningcorporatie Ymere heeft te veel administratiekosten gevraagd bij het afsluiten van een nieuw huurcontract. De Hoge Raad heeft een uitspraak van de rechtbank hierover bekrachtigd.


In juni 2010 was Ymere al veroordeeld tot het verlagen van de administratiekosten tot 26,50 euro voor bewoners van het complex Nellestein. Ymere vroeg aanvankelijk 125 euro, maar de Hoge Raad oordeelt dat alleen 'kosten voor zaken als eenvoudig voorlichtingsmateriaal, het aanvragen van een huisvestingsvergunning en een naamplaatje' in rekening mogen worden gebracht.

Volgens Ymere hebben de kosten, behalve op een eventueel naamplaatje bij de intercominstallatie van het complex, onder meer betrekking op voorlichting aan de kandidaat-huurder over woning en woonomgeving, assistentie aan de kandidaat-huurder bij het bezichtigen van de woning en het opmaken van de huurovereenkomst.

De Huurdersvereniging Amsterdam is blij met de uitspraak. "Hiermee is helder dat alle verhuurders in Nederland zich terughoudend moeten opstellen bij het in rekening brengen van kosten bij het afsluiten van een nieuw huurcontract", zegt voorzitter Frans Ligtvoet. "De Hoge Raad geeft aan dat dit zeker opgaat voor corporaties vanwege hun taak lagere inkomens te huisvesten."

Woningcorporaties (Ymere € 125, Stadgenoot € 100/120, Eigen Haard € 110, Rochdale € 80, De Key € 75 en Alliantie Amsterdam € 63,60) brengen de extra Woningnetkosten ten onrechte in rekening. De uitspraak heeft ook consequenties voor verhuurkosten voor de vrije sector huur en voor particuliere verhuurders. De Huurdersvereniging Amsterdam wil op basis van deze uitspraak dat de verlaagde verhuurkosten met terugwerkende kracht tot 1 juli 2010 gelden.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Ainina - September 01, 2012 - 05:02 pm
Liefies, ben ik nog even. @Alice, mijn mooie denkende vrdinien zet zich al heel lang in voor de Palestijnen. Ze staat werkelijk op de barricades met gevaar voor eigen leven. Ze is furieus over wat er in Israebl gebeurt. Ik vind haar ongelooflijk dapper. Ze heeft al heel wat waarheden waarmee ze is opgegroeid onderuit getrokken. Ook voor haar is dat verschrikkelijk moeilijk. En soms is ze onhebbelijk als de wereld om haar heen niet tegelijkertijd met haar tot bewustwording' komt. Dan is ze zo ongelooflijk fanatiek. Maar oi, wat is ze mooi! @Morgaine, ze vertelde me gisteren ook een prachtig verhaal over koning David die de vrouw van Uriah nam. Uiteindelijk liet koning David Uriah vermoorden, het kwam hem beter uit Het was een profeet die koning David aan de hand van een parabel zijn misdaad liet zien. Oi, daar ga ik nog eens een blog over schrijven, maar moet daar eerst wat research voor doen. Het is interessant om te zien hoe moeilijk het is naar jezelf te kijken, de waarheid onder ogen te komen. @Gingy, mooie prachtige, dappere vrouw. Je hebt geen idee hoe je woorden me raken en ontroeren. Wat ben ik je dankbaar dat je dit hier zegt. Dankjewel. Chag Sameach, Lieverd. @Jim, Pesach Sameach Ik mis het lentezonnetje van daar. @Mo, geen paniek Lieverd. Ik ga verhuizen en er is nog geen internetaansluiting. Maar ik hoop dat zo snel mogelijk weer allemaal voor elkaar te hebben. Tuurlijk kom ik terug, en dan gaan we het er nog eens over hebben, lekker kletsen.


Theo De Man - April 17, 2012 - 10:07 pm
Goed nieuws voor alle Huurders in Nederland.
Gefeliciteerd, Theo De Man
Home


 

.

.