HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Piraten slepen Brein voor de rechter
 

AMSTERDAM, MA 16 APR 2012 - De Nederlandse Piratenpartij klaagt Stichting Brein aan in een spoedeisend kort geding. De partij eist onmiddellijke opschorting van de opgelegde Pirate Bay-blokkade.


Stichting Bescherming Rechten Entertainment INdustrie (Brein) heeft de politieke partij afgelopen vrijdag gedwongen de proxydienst op te heffen die het had opgezet voor The Pirate Bay. Die torrentsite is in Nederland verboden door de rechter. De Piratenpartij is van mening dat executie van de proxydienst onmiddellijk opgeschort moet worden, omdat de beschikking op een oneigenlijke manier verkregen is.

Na het offline halen van de Pirate Bay-proxy heeft de Piratenpartij die webpagina vervangen door een uitgebreide lijst met links naar andere proxysites. Brein heeft daar afgelopen weekend via de rechter bezwaar tegen gemaakt, met succes. De links naar proxy's zijn volgens Brein ook verboden, op straffe van dezelfde dwangsommen die al golden voor de directe proxydienst die de Nederlandse politieke partij aanbood.

In een verklaring laat de Piratenpartij dat het wil dat de zaak inhoudelijk behandeld wordt. Bovendien vindt de partij de door de rechtbank opgelegde boete, € 10.000 per dag(deel) tot een maximum van € 1.000.000, buiten proportioneel, stellen ze dat de beschikking op een oneigenlijke manier verkregen is en wordt Brein beschuldigd van het 'onaanvaardbaar oprekken' van de beschikking.

XS4ALL en Ziggo moeten op last van de rechter sinds 1 februari The Pirate Bay blokkeren. Op internet zijn tal van mogelijkheden om die blokkade te omzeilen. Recent onderzoek van de UvA toont aan dat de blokkade tot nu toe dan ook weinig effect heeft gehad. is een herhaling van de steekproeven die stichting Brein eerder deed, en die een belangrijk bewijs vormden in de rechtszaak tegen Ziggo en XS4ALL.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:Home


 

.

.