HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Turkse misdaden royaal beloond
 

19 april 2012

"Wilders is een islamofoob en verkondigt een extreem geluid dat radicalen voedt. Vreemdelingenhaat voor eigen politiek gewin. Hierdoor ontstaat in heel Europa een negatief klimaat van wij tegen zij." Nee, het zijn dit keer niet de woorden van een politiek-correcte linkse betweter, maar van de extreem-rechtse Turkse president Abdullah Gül. Een gevalletje pot verwijt de ketel.

Wie in Turkije spreekt over 'de Armeense genocide' loopt grote kans te worden vervolgd. De bewijzen van deze volkerenmoord zijn overvloedig terwijl de verantwoordelijken na de Eerste Wereldoorlog al werden berecht. Gevolg van de Turkse ontkenning: een corrumperende samenleving. Geregeld zijn Armeniërs – maar ook Koerden‚ homoseksuelen en andere minderheden – slachtoffer van haatmisdrijven en militair geweld. Eerwraak is schering en inslag. De regerende AKP dreigt, zo melden critici, van Turkije een islamitische staat te maken, godsdienstvrijheid staat op de tocht.

Gül werd de afgelopen week met talrijke egards behandeld tijdens zijn zakelijke bezoek aan Nederland. Volop lofuitingen aan het adres van de goede man, wiens vrouw zich keurig aan de Nederlandse allochtone modegrillen had aangepast door met een hoofddoek rond te lopen. "Uw land is een stabiele factor is in een roerig gebied waarin alom bestaande machten en verhoudingen worden aangevochten", meldde Güls lieftallige gastvrouw Beatrix, om eraan toe te voegen dat Turkije "voor velen een inspiratie is en een voorbeeld." Haar toespraak bevatte geen onvertogen woord.

Zoals bekend mag worden verondersteld voert de koningin promotionele activiteiten uit voor de BV Nederland. Maar de onzin die zij hierbij als zelf verkozen staatshoofd uitkraamt, zijn ook een beetje uw woorden indien u achter haar staat. Dan is het op zijn minst verontrustend, maar ook wel weer veelzeggend te noemen dat de linkse kerk en het journaille nauwelijks aanstoot hebben genomen aan haar geleuter ten overstaan van Gül, waarmee zij gepleegde Turkse misdaden tegen de mensheid, die nog dagelijks plaatsvinden, met vorstelijke hand weg wuifde.

Nee, hoofdredacteuren en politici maakten zich de afgelopen dagen drukker om de losse flodders van Wilders aan het adres van de Turkse president, en dien ten gevolge de mogelijke verstoring van de handelsbetrekkingen met Turkije, dan dat zij over de verwerpelijke toespraak van Beatrix, en de structurele schending van mensenrechten door de regerende partij AKP van Gül, en diens voorganger Erdogan, berichtten. De nieuwsconsument kreeg deze week voornamelijk rozengeur en maneschijn verhaaltjes gepresenteerd over hun toch al zo geliefde spotgoedkope vakantieland.

De afgelopen twintig jaar is het progressieve deel der natie in rap tempo verworden tot een conservatief zuur en zeikerig volkje dat zich nog voornamelijk druk lijkt te maken om carrière, geld, ego en politieke randzaken, veelal gevoed door foutieve aannames en veronderstellingen die lijken te zijn vastgeroest in de toch al niet al te goed werkende hersenpannen. Ze richten hun giftige pijlen liever op politieke opponenten, dan op échte schurken. Dat heeft veel te maken met de holle retoriek die dagelijks door hun geliefde politici en mediamakers gebezigd wordt.

De geuite kritiek van de PVV is, gelet op de warme partij-omhelzingen van een land als Israël, dat gelijk Turkije een schurkenstaat genoemd kan worden, hypocriet te noemen. Maar gezien de impact ook weer niet geheel onwelkom. Het bezoek van Gül vormde een uitgelezen kans voor activisten, opiniemakers, presentatoren, hoofdredacteuren, columnisten en politieke analisten om de Turkse president en diens achterban, alsmede de hardleerse koningin, te melden dat wij hier gewoonlijk menslievend plachten om te gaan met andersdenkenden op het gebied van afkomst, godsdienst, geaardheid, etc. Hoezo nog meer handel met Turkije?

In juni bezoekt Beatrix op haar beurt Turkije, meldt de staatsomroep. U zult zien dat de linkse kerk, steevast de verkeerde richting op kijkend, ook dit handelsreisje goedkeurend gadeslaat. Zolang Wilders maar zijn rotkop houdt!

Alex van VeenMeer Toestand 2012

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Mammeloe - October 18, 2012 - 09:26 pm
wat veel mensen zich niet realiseren is dat Istanboel van oorsprong Gristelijk was. De paren van het oosten was een afspiegeling van het hemelse Jeruzalem veel meer dan rome en Jeruzalem. Tot de Turken kwamen.

Die Turken hebben de pest epidemieën overleefd omdat ze in geïsoleerde stammen leefden alvorens ze Istanbul inpikten. Kijk als je wat van Israel en Gaza wilt zeggen, mag je ook Istanbul terugvorderen en nog een heleboel meer.


mammeloe - October 18, 2012 - 09:21 pm
ze zoeken het maar uit in Turkije, niet mijn probleem.


cor - August 14, 2012 - 08:59 pm
@goldmorg.com: dat zijn tieten...


Wolfy - June 21, 2012 - 04:00 pm
Alleen Istanboel en wat andere grote steden kun je spreken van wat vrijheid.
De rest van Turkije leeft nog in de middeleeuwen en is zoals het een echt Islamitisch land betaamd, de man de baas.
Dat betekend dat er nog steeds meisjes van 12/13 jaar oud verkocht worden aan de hoogste bieder.
De vrouwen aldaar zouden eens in opstand moeten komen tegen deze echte mannen.

Gegroet.


goldmorg.com - May 04, 2012 - 09:29 am
manneke naast hare majesteit draagt een kogelwerend vest, zo lijkt het


Sjun Demartelaere - April 22, 2012 - 10:26 pm
Hulde voor het kritische stuk Alex. Dat is gelukkig wat heel anders dan het nodige meel in de mond dat er tegenwoordig met betrekking tot Turkije wordt uitgekraamd om daar geïntimideerden en vervolgden om hun politieke mening of geloof, vluchtelingen, opgeslotenen en reeds omgebrachten in Turkije nog eens een extra mes in de rug te steken.

Het zou mevrouw van Amsberg sieren als ze haar nering overdoet aan haar zoon nu het nog kan, in plaats van de Nederlandse natie in slaap te wiegen en Nederlandse normen en waarden zonodig uit te leveren met haar nieuwspraakoffensief.


San - April 21, 2012 - 10:40 am
@Peter van den Berg

Zeg ben jij ook zo'n mongool die in sprookjesboeken geloofd dan? Ik niet hoor. En toch stem ik AKP. Ben trots dat ik als atheïstische Turk op Erdogan heb gestemd. Als je dat niet begrijpt heb je niet veel kaas gegeten van hoe de wereld in elkaar steekt.


bart naessens - April 21, 2012 - 01:05 am
by the way:
wie is dat mannetje rechts op de foto, links van beatrix?


bart naessens - April 21, 2012 - 01:00 am
goed stuk alex!
je komt weer lekker op dreef.


Chelly - April 21, 2012 - 12:21 am
@Pamflet: zeker meen ik dat. Tis alleen wel zo dat dit postzegellandje wordt omringd door staten die het van de kaart willen vegen. Daarom hebben ze een sterk leger en daar maak je je niet zo populair mee in deze contreien.
Ik denk dat jij ook liever in Israël woont dan in die andere landen, toch?


burgerjournalist - April 20, 2012 - 04:57 pm
Bezoek Gül is een typisch gevalletje WIN-WIN-situatie

Turkije wil meer invloed en bewegingsruimte binnen de EU om Islam makkeliijker te verspreiden.

Nederland wil meer afzet naar Turkije van handelsproducten en diensten.

Gül is bekend met het feit dat het Nederlandse volk één van de grootste tegenstanders zijn van toetreding Turkije tot EU maar ook dat Nederland happig is om meer tulpen en kaas te verkopen aan de Turken.

Zo gebeurde het dat zowel de grenzen naar als de grenzen van Turkije dadelijk wagenwijd openstaan. Zij de tulpen en kaas, en wij 500.000 Turken die het platteland van NL gaan islamiseren.

Goed voor de economie van Nederland want dat komt neer op een stimulans van de bouw van Islamitische nederzettingen en zorgt voor werkgelegenheid. Bedrijven blij want lekker goedkope arbeidskrachten. PvdA, CDA, D66 en GL blij want dat zijn meer kiezers.

Linksextremistische groepen blij want het is een nieuwe stimulans voor het multiculturalisme. Koningin ook blij want de samenleving is nu helemaal verweesd en een nieuwe kans voor onze aanstaande koning om de boel bij elkaar te houden.

zo werkt dat dus....


john - April 20, 2012 - 03:35 pm
Je zal zien dat Bea weer gesluierd de moskee induikt. En heeft dhr. Gul een kerk bezocht? Dacht 't niet!


Everdine - April 20, 2012 - 02:07 pm
Gaat Bea dan weer in het zwart vermomd zoals in Oman? Zullen de zwarte handschoentjes dan ook niet ontbreken? En laat ze zien dat een zwarte lap boven haar symbolische kroon staat?
Verraad komt bij alle rangen en standen voor.


fred - April 20, 2012 - 01:19 pm
peilen?


Peter van den Berg - April 20, 2012 - 12:47 pm
@San - April 20, 2012 - 10:18 am
Knap staaltje Taqqua! En niets anders.


Pamflet - April 20, 2012 - 12:46 pm
@ Chelly - Israel een nette democratie..bwhahahbwhaha... meen je dat echt??!!


Chelly - April 20, 2012 - 12:11 pm
Uitstekend stuk. Maar waarom Israël erbij gesleept moet worden? Dit doet afbreuk aan de sterke, genuanceerde argumentatie. Israël is een nette democratie, een vrij land, waar Palestijnse partijen in het parlement zitten, christenen godsdienstvrijheid hebben en de overheid onafhankelijk historisch onderzoek subidieer, zonder taboe.
Komt daar eens om in Turkije daarentegen. Christenen worden er vervolgd en vermoord, Mein Kampf (Kavgam) is er een bestseller, tv-series en films staan bol van de jodenhaat. En (lees Ebru Umar!): vrouwen met hoofddoek zijn in Turkije net even gelijker dan zonder.
Maar dat Weet Alex van Veen zelf allemaal ook wel. Misschien was deze sneer nodig als lippendienst na die tirade tegen de linkse deugelite?
PS pijlen


RTM - April 20, 2012 - 11:50 am
Heel goed geschreven. De spijker op zijn kop!


Daniel - April 20, 2012 - 11:29 am
"Ze richten hun giftige peilen"
.
Jaja...


Bart - April 20, 2012 - 11:03 am
Wat een flauwekul.


San - April 20, 2012 - 10:18 am
Wat een afgrijselijk slecht stuk! Als atheïstische AKP stemmer voel ik me vernederd! IK weet niet waar u uw informatie vandaan heeft, maar er klopt niet veel van! Jammer hoor!


burgerjournalist - April 20, 2012 - 01:08 pm
Het onomstotelijk bewijs: Turkije is én Christen-pester, én Koerden-Mepper, én Hamas-vriend én Islamist


Alex - April 19, 2012 - 10:46 pm
Frans, verklaar u nader.


Frans - April 19, 2012 - 10:23 pm
Wat meer realiteitszin en minder luisteren naar allerlei actiegroepjes zou U sieren.
Home


 

.

.