HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Dichterlijke tonen
 

19 april 2012

Soms valt alles tezamen: de website, foto's, de omschrijving, de tekst, de sfeer en de muziek. Bij de Franse muzikant en dichter Thomas Bel is dit het geval. Geboren in de herfst schrijft hij gedichten, componeert muziek en danst met de vogels in de nacht. Hoe poëtisch kan dat zijn?

Het album Innerly is geïnspireerd op het werk van de Duitse dichter Johannes Bobrowski. De titel zegt het al, een introspectief waarmee Bel middels piano, cello, fluiten, gitaar, abstracte drones en stem een melancholische sfeer creëert. Zijn stem behelst vaak een zoektocht naar de juiste toon en melodie: zacht en opgaand in de muzikale begeleiding.

Thomas Bel neemt de luisteraar mee naar de diepten van zijn ziel, zonder dat hij strandt in navelstaarderij. Muzikaal is het album traag, zacht en kabbelt voort met een scherpe rand. De mix van herkenbare melodielijnen, field-recordings en drony geluidslagen maken de drukkende sfeer open. Innerly is een uitnodiging om samen met de muzikant en poëet op reis te gaan tijdens een donkere regenachtige dag.

Jan Kees HelmsMeer Knars 2012

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

ron - April 19, 2012 - 01:57 pm
erg mooie muziek!
Home


.

.