HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Als de kat van huis is…
 

1 november 2012

 

Acht jaar geleden vertrokken de ouders van Harm van Kruistum op vakantie naar Australië. De huiskamer werd omgebouwd tot een studio: instrumenten werden aangedragen, een digitale tape-recorder aangeschaft, een geleende mengtafel en opgestelde opnamemicrofoons.

Salt Supply nam tig composities op met de bedoeling om er ooit zelf een cd van uit te brengen. Het materiaal bleef echter op de plank liggen, gelijk een kaas om de zoveel tijd omgedraaid en na acht jaar ligt het schijfje A Lighter Weight, A Stronger Back dan eindelijk op de toonbank van het muzieklabel EscRec uit Deventer.

De cd bevat veertien pakkende avontuurlijke popsongs, waarbij de associatie met dEUS, Stuurbaard Bakkebaard en Radiohead al snel naar boven komt poppen. De sferen gaan werkelijk alle kanten op; van dreigend tot lichtvoetig, van uptempo tot traag. Het geluid blijft echter herkenbaar en laat de veelzijdigheid horen van de vier muzikanten Marc Fien (drums), Niels Keijzer (bas) en de multi-instrumentalisten Jasper Koekoek en Harm van Kruistum op gitaar, keyboards, synthesizer, piano, orgel, mandoline en zang.

Het is natuurlijk prachtig dat na al die jaren de luisteraar alsnog kennis kan maken met de veelzijdige muziek van Salt Supply, maar het is tegelijk bijzonder jammer dat dit het enige is wat we van dit kwartet mee hebben gekregen. Het album is een afsluiting van een periode waarop de muzikanten met een trots gevoel kunnen terugkijken.

Jan Kees Helms


- Deel Knars op FB en Twitter.


Meer Knars 2012

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Groeneveld - November 01, 2012 - 11:37 pm
....

poepen de muizen er op los ....

....
Home


 

.

.