HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Alleen het geluid telt
 

9 oktober 2012

 

Mik Musik is een Pools label opgezet door Wojciech Kucharczyk. In 1994 was hij reeds actief in de ‘cassette subcultuur’ en hield zich bezig met tal van projecten die te maken hebben met (geluids)kunst. Na allerlei omzwervingen maakte hij in maart 2012 met het label Mik Musik een herstart. Wat het ook moge zijn en welke kant het zal opgaan is voor hem een raadsel. Wat mij in ieder geval wel duidelijk is geworden met de twee releases van Jakub Adamec en RSS Boys, is dat er een grote voorliefde is voor experimentele en vrije elektronische muziek.


 

Het album Travelling in Time (Swiezy Kurz/Svezi Kurz) van Jakub Adamec, een aaneenschakeling van tal van geluiden, stemmen, beats en sferen, duurt net geen 30 minuten. De acht composities zijn opgebouwd uit verschillende soundtracks die hij voor zijn eigen videofilms heeft gemaakt, nadat hij deze heeft gemixt en hergeïnterpreteerd. Het album is een caleidoscopisch muzikaal avontuur die alle aandacht vraagt van de luisteraar. Geen hapklare brokken muziek, maar gelaagd opgebouwde composities met een duidelijk gevoel en betrokkenheid bij de muziek. De mix van opgefokte beats, radiogeluiden, synthesizermelodietjes, zang, noise en zelfs authentieke songstructuren maken dit korte album tot een intense muzikale reis. De CD komt uit met een verzameling foto’s en handgemaakte grafiek van Adamec.

 RSS Boys zijn onbekende personen en het album W DONT BLV N HYP is eerste van een serie dat wordt gemaakt door muzikanten die er voor kiezen om zich niet te openbaren. Wellicht zitten er nieuwe muzikanten bij, wellicht ook oude bekenden, maar wie het ook moge zijn… ze zullen undercover opereren. Het gaat niet om de naam, maar om de muziek. De CD komt uit met een set foto’s van de fotograaf Andrzej Tobis in een beperkte oplage van slechts 44 stuks. De CD bestaat uit zes tracks met prachtige al dan niet industrieel gestoelde beats, diepe synthesizer bassen, vervormde field recordings en doorgaande marimbapartijen. Verschillende stijlelementen worden subtiel met elkaar verbonden en leiden tot een aangename mix. Inderdaad… de naam telt niet, maar slechts het geluid en dat is meer dan genoeg.

Jan Kees Helms

 

- Deel Knars op FB en Twitter.Meer Knars 2012

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

ron - October 14, 2012 - 12:24 am
fantastische muziek!


pimpernel - October 12, 2012 - 12:30 pm
klinkt goed !!!!!


Groeneveld - October 09, 2012 - 09:06 pm
....

wie herinnert zich deze :

http://www.youtube.com/watch?v=PpYKCpMj9as

nog ?

....


rbn - October 09, 2012 - 08:43 pm
lekkere beat
Home


 

.

.