HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Liever de stropdas dan de boerka in de ban
 

1 februari 2012

Het voornemen van VVD, PVV en CDA om het in het openbaar dragen van de boerka strafbaar te stellen, is een typisch staaltje ouderwetse symboolpolitiek. Als dit de norm wordt, kan men zich beter bezighouden met het bannen van de eeuwenoude westerse 'schaamlap', de stropdas, het heilige huisje van de rechtse kerk.

Het is al zeer discutabel dat mannen soms op hun werk een das moeten dragen, maar als die plicht niet voor vrouwen geldt, is dit een grove vorm van discriminatie. Verder is het dragen van dit nutteloze 'kledingstuk' soms gevaarlijk. In Vlaanderen bijvoorbeeld gebruiken agressieve buspassagiers regelmatig de das van buschauffeurs om hen zo door de bus te sleuren. Voldoende aanleiding om zo snel mogelijk een dassenverbod in te voeren zolang werkgevers de dasdraagplicht niet subiet afschaffen.

Maar juist regeringspartijen zullen nooit aan een stropdasverbod meewerken. Ze vinden gek genoeg dit stukje stof, dat in de oudheid begonnen is als een seksloos slavenkoordje, het ultieme instrument om autoriteit en betrouwbaarheid uit te stralen. Gelukkig is nieuwe wetgeving onnodig. Naast artikel 1, waarin staat dat discriminatie van geslacht niet is toegestaan, kan artikel 55, verboden wapenbezit, worden toegepast. Het prul is namelijk ook een vervaarlijk wapen. Vooral vrouwen worden regelmatig mishandeld of gewurgd met een stropdas.

Hoog tijd dus dat een anti-daspolitie een einde maakt aan de middeleeuwse dassenterreur. Met uitzondering van de carnavalstijd natuurlijk. Dan mogen die oerconservatieve statussymbolen OVER de boerka gedragen worden, zonder dat er stropvoddentaks wordt geheven.

Peter de KortMeer Zeepkist 2012

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

adele - February 03, 2012 - 04:37 pm
Een grappige reactie met een goede lichte sarcastische ondertoon op de o zo kleinburgerlijke boerkakwestie. Duidelijk dat het CDA en de VVD precies uitvoeren wat de PVV (zie hun partijprogramma)wil en zij er nog een helm en bivakmuts bij verzinnen om het een juridisch iets minder discutabel tintje te geven. Argument, je kunt je dan niet identificeren, is onzin, iedereen moet ook nu altijd op dat moment/op die vraag meteen zijn/haar gezicht tonen. Welterusten.


nn - February 02, 2012 - 01:42 pm
Vóór boerka's!


nn - February 02, 2012 - 12:33 am
Van af dag een is er niet gesproken over boerka verbod maar over een verbod op Gezichtsbedekkende kleding. Iets wat insiders al jaren weten.
Weet iemand wat biometrische identificatie, id kaart, Gezicht scan en cctv bewakingssysteem is?

MENSEN WAKKER WORDEN !!
Het artikel "Liever de stropdas dan de boerka in de ban" gaat over iets waar het van af dag een dus niet over ging.
Home


 

.

.