HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Vegetarische Slager mag vleesnamen blijven gebruiken
 

DEN HAAG, WO 26 SEP 2012 - De Vegetarische Slager mag zijn vleesvervangende producten blijven verkopen onder namen als kipstukjes, gehaktbal en spekblokjes. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) ziet geen bezwaar.


Tegen het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten waren klachten binnengekomen bij de VWA. De voedselwarenautoriteit vindt de werkwijze van de Vegetarische Slager weliswaar niet netjes, maar acht het van geen belang om op te treden. De 'slager' heeft inmiddels wél zelf besloten de etikettering zodanig aan te passen zodat er geen misverstanden rond het plantaardige karakter van haar producten kan ontstaan.

Volgens de Vegetarische Slager beoordeelt de vleessector de nieuwe generatie vleesvervangers als zodanig echt, dat deze vreest voor verwarring met vlees. "Nu de vegetarische kipstukjes, spekjes en gehaktballen van de Vegetarische Slager door topkoks en culinair opinieleiders worden beoordeeld als gelijkwaardig aan vlees, voelt de vleessector zich getriggerd door de nieuwe status van hoog kwalitatieve vleesvervangers", zegt directeur Jaap Korteweg.

Korteweg: "Er bestaan al veel langer vegetarische hamburgers, worsten, gehakt, spekjes en andere vleesimmitaties, maar kennelijk was de kwaliteit daarvan tot op heden dusdanig dat de vleessector die producten niet vreesde en daartegen ook geen bezwaar maakte." Daarmee doelt hij op de vegetarische Vitall-producten van Albert Heijn die eveneens namen bevatten als schnitzel, braadworst en hamburger.

De Vegetarische Slager onderscheidt zich van bedrijven als Vitall door vleesvervangers te verkopen met als voornaamste doel het dierenleed te verminderen. "Wij stellen vast dat 'kip' geen product is, maar een dier", zegt Korteweg. "Onze vegetarische kipstukjes lijken net zomin op een levende kip als de producten van de poelier. Wij streven naar een samenleving waarin het eten van kip en andere dieren geschiedenis zal worden.”

De Vegetarische Slager groeide in twee jaar tijd uit van een winkel in Den Haag tot maar liefst 500 verkooppunten in heel het land, onder andere bij Jumbo en Coop supermarkten. Dit jaar is het bedrijf genomineerd voor de prestigieuze NIMA Marketing Award, De Smaak van NL en de Accenture Innovatie Awards. Eerder won De Vegetarische Slager de eerste HartHoofdprijs van Triodos Bank.- Deel dit bericht op FB en Twitter.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Ja - September 30, 2012 - 09:05 pm
Ook goed om erbij te vermelden uit welk land dat Tivall spul komt!!
En daarom door velen nbiet wordt gekocht>


Groeneveld - September 28, 2012 - 05:29 am
....

van het Varken kan alles gezegd worden allesbehalve in tegenstelling tot het eigen volk eerst dat het eigen stront eet

....


Flip - September 27, 2012 - 12:19 pm
Geef mij maar natuurlijke speklapjes van de Lidl.


Groeneveld - September 27, 2012 - 06:31 am
....

.... eet smakelijk

....

.... http://www.youtube.com/watch?v=u1N6QfuIh0g ....

....
Home


 

.

.