HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

   Shell wil verbod acties Greenpeace
 

RIJSWIJK, ZO 16 SEP 2012 - Shell heeft Greenpeace voor de rechter gesleept vanwege een blokkade van een groot aantal tankstations vrijdagochtend. Met het kort geding van komende vrijdag wil de multinational een verbod afdwingen.


Actievoerders van de milieuorganisatie vergrendelden vrijdag in de vroege ochtend diesel- en benzinepompen op ruim 70 tankstations, waardoor klanten uren lang niet konden
tanken
. Politie en brandweer maakten een einde aan de actie door de beugelsloten waarmee de vulpistolen van de pompen onderling waren vastgezet open te knippen. De politie arresteerde 18 actievoerders in Alphen aan den Rijn, Den Haag, Apeldoorn, Amersfoort en Hengelo.

Shell wil met het kort geding, dat 21 september dient, afdwingen dat Greenpeace geen actie meer mag voeren in de nabijheid van of op terreinen van Shell-tankstations in de hele wereld. Het bedrijf wil zo een eind maken aan acties die mogelijk onveilig zouden zijn. Of en hoeveel schade Shell heeft geleden als gevolg van de acties, wil de oliemaatschappij niet zeggen. Greenpeace voert tot het kort geding geen soortgelijke acties meer uit, zo heeft het laten weten.

Rolf Schipper, campagneleider van Greenpeace, is niet bang voor het kort geding. Hij begrijpt het argument van Shell omtrent de veiligheid niet. "We binden de vulpistolen van de pompen met fietssloten aan elkaar. Ik begrijp niet hoe dat gevaarlijk kan zijn." De milieuorganisatie noemt de eis van Shell dan ook "onuitvoerbaar" en vindt die veel te ver gaan. Schipper zegt vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Afgelopen vrijdag plaatste Greenpeace een paginagrote anti-Shell advertentie in dagblad Spits!. Greenpeace voert, tezamen met diverse andere internationale milieuorganisaties campagne tegen Shell vanwege de op handen staande olieboringen in de Chukchizee ten noorden van Alaska. De angst is dat dit boorproject tot vervuiling zal leiden. Vorige week zondag startte de multinational met de proefboringen, maar die zijn opgeschort vanwege ijsvorming.


- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Groeneveld - September 16, 2012 - 01:33 pm
....

http://fsm-consortium.com/Loose-Canon-1st-Ed.pdf ....

....


Groeneveld - September 16, 2012 - 01:12 pm
....

Actie voeren is een recht .. ledigheid is des duivels oor kussen .... http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster .... http://www.venganza.org/ .... http://www.venganza.org/images/spreadword/fsm_brochure2.pdf .... http://rpcmp.ru/canon/GOSPEL.pdf ....

....
Home


 

.

.