HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

  

  Amsterdam opent deuren voor megastallen

 

AMSTERDAM, ZA 1 SEP 2012 - Landelijk nemen GL en PvdA stelling tegen megastallen, maar op lokaal niveau is dat anders. Zo overweegt het 'linkse' college van Amsterdam de bouw van megastallen in Waterland mogelijk te maken.


Dat vermeldt het plan Stadsrandpolder Waterland
dat komende week in de Amsterdamse raadscommissie besproken wordt. Het gaat om stallen van 1,5 of zelfs 2 hectare groot. De PvdD A'dam vindt het "een aanfluiting dat een college waarin PvdA en GL de meerderheid hebben, zoiets voorstelt." Beide partijen namen in maart nog deel aan een protestactie op de Dam tegen megastallen.

Volgens de beleidsvisie voor Waterland wil Amsterdam de koers inslaan van schaalvergroting in de veehouderijen. Dit zou een oplossing zijn voor het slinkende aantal boerenbedrijven in het gebied. Amsterdam wil uitbreiding en nieuwe bedrijven mogelijk maken 'op zodanige wijze dat de Waterlandse boeren hun bedrijf kunnen blijven uitoefenen, terwijl de natuurwaarden en recreatieve waarden erop vooruit gaan', zo vermeldt het plan.

De gemeente wil met deze visie nieuwe agrarische bouwkavels mogelijk maken van 1,5 tot zelfs 2 hectare groot. Voor een bedrijf van 2 hectare is toestemming van de provincie vereist. "Terwijl in een gemiddeld melkveekoeienbedrijf ongeveer 80 koeien staan, kunnen in een bedrijf van 1,5 tot 2 hectare meer dan 250 melkkoeien worden gehouden. Er is dan sprake van een megastal", aldus de PvdD.

Vorig jaar gaf de Statenfractie van GL in de provincie Utrecht haar verzet tegen de bio-industrie ook al op. Het provinciebestuur bestaande uit VVD, CDA, D66 en GL gaf lokale boeren toestemming hun bedrijven tot 2,5 hectare te mogen uitbreiden. In de ogen van GL-Statenlid Jasper Fastl kon zijn partij daar niets aan doen. "GL maakt de megastallen niet mogelijk, maar kan ze gewoonweg niet tegenhouden", aldus Fastl.


- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Groeneveld - September 04, 2012 - 08:49 pm
wat niet weet wat niet deert .. greet wilders houdt de buitenlanders tegen met behulp van het geuniformeerde niveau waar de b.l.o.-school nog te moeilijk voor was/is .. traditioneel overwegend blank joods christelijk nederland ten voeten uit ....


Gerrie - September 04, 2012 - 11:46 am
hai ,

Ik weet dat Mileudefensie er mee aan het werk is. Ze staan dagelijks bij de supermarkten te demonstreren. het schijnt dat ze in een aantal provincies het bouwen van nieuwe megastallen al hebben tegengehouden.


Groeneveld - September 01, 2012 - 10:19 pm
is geen kruid tegen gewassen .. homohaat een verbod op incest en inteelt
geboortebeperking deportaties en zelfs de Holocaust haalden niets uit .... trek dus maar een burka of een boerka aan ....


mile - September 01, 2012 - 10:04 pm
SCHANDE! Dit moet tegen gehouden worden!


Groeneveld - September 01, 2012 - 07:58 pm
amsterdam is een megastal ....
Home


 

.

.