HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Anarchisten staken bekabeling Brits spoornet in brand
 

BRISTOL, ZO 27 MEI 2012 - De Informal Anarchist Federation (FAI) claimt het in brand steken van signaleringskabels van het spoornet rond Bristol in Groot-Brittannië. De vernielingen van afgelopen dinsdag hebben tot ernstige vertragingen geleid.

De Britse verkeerspolitie en Network Rail meldden al eerder dat er maandagnacht en dinsdagochtend 22 mei bij twee stations sprake is geweest van brandstichtingen aan het spoornet, die grote schade hebben veroorzaakt. Om de bekabeling in brand te kunnen steken, moesten de saboteurs eerst betonnen blokken langs de rails verwijderen, waarna er waarschijnlijk een brandstof in de onderliggende sleuf met kabels is gegoten. Het treinverkeer was dinsdag de gehele dag gestremd.

In een verklaring op de website Indymedia Bristol stelt de Informal Anarchist Federation (FAI) dat de locaties bewust zijn gekozen. De groepering heeft schade toe willen brengen aan het personeel van het ministerie van Defensie en militaire bedrijven als Raytheon, Thales, HP en QinetiQ, gevestigd rond het station Filton Abbey Wood, alsmede aan het zakelijke centrum bij het Temple Meads station.

De FAI stelt nieuwe guerrilla-aanvallen en sabotage-acties in het vooruitzicht die "schadelijk zijn voor het nationale imago en de economie lam zullen leggen." Naast een opsomming van vergelijke sabotage-acties in landen als Frankrijk, Griekenland en Australië, wordt de komende Olympische Spelen in Londen als "een spektakel van rijkdom in een tijd van soberheid" gekarakteriseerd. Met de woorden "We willen geen rijke toeristen, we willen burgeroorlog. Anarchie is onvermijdelijk", eindigt de verklaring.

In diverse Britse media wordt de link gelegd met de daders die eerder deze maand in de Italiaanse stad Genua een industrieel door de benen schoten. Zowel de aanslagen in Bristol als die in Genua zijn opgeëist door de Informal Anarchist Federation (FAI).Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  Home


 

.

.