HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  FBI verijdelt aanslag anarchisten
 

CLEVELAND, DO 3 MEI 2012 - De FBI heeft vijf mannen gearresteerd die ervan worden verdacht een aanslag te hebben willen plegen op een brug nabij Cleveland in de noordelijke Amerikaanse staat Ohio.


De vijf mannen, tussen de 20 en 35 jaar oud, zijn maandag in de val gelopen tijdens een undercoveroperatie van een agent van de FBI. Zij hadden van hem springstoffen gekocht die echter niet gebruiksklaar waren. De mannen, waarvan er zeker drie openlijk voor uitkomen anarchist te zijn, wilden de brug over het nationaal park van Cuoyhoga Valley tussen Brecksville en Sigamore in de lucht laten vliegen.

Volgens een verklaring van de FBI wilden de verdachten het Amerikaanse bedrijfsleven en het financiële stelsel aanvallen. "Een brug verwoesten in het zakencentrum zal de bedrijfsbonzen veel geld kosten. Niet alleen door de schade aan de brug maar ook omdat veel mensen niet meer naar hun werk kunnen gaan", zegt een van de verdachten op een geheime opname.

De verdachten worden beschuldigd van samenzwering en poging tot gebruik van explosieven voor het beschadigen van infrastructuur nodig voor de handel tussen staten, zo luidt de aanklacht. Een betaalde informant hield de vijf mannen sinds oktober 2011 in de gaten. Ze zouden zich die maand op een bijeenkomst van Occupy Cleveland hebben beklaagd over het feit dat de deelnemers aan de protesten zich principieel geweldloos opstelden.

De verdachten Douglas Wright, Brandon Baxter, Connor Stevens, Joshua Stafford en Anthony Hayne hadden de laatste maanden meerdere doelwitten op het oog. Zo spraken ze over een aanval op een kantoor van de racistische Ku Klux Klan, wilden ze een vrachtschip tot zinken brengen, de opening van een casino verstoren, chaos veroorzaken bij de komende NAVO-top van 21-22 mei in Chicago en een trein laten ontsporen.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  Home


 

.

.