HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Aanslag op Microsoft in Athene
 

ATHENE, DO 28 JUNI 2012 - Onbekenden hebben dinsdagnacht brand gesticht in het hoofdkantoor van Microsoft in Athene. De ingang van het pand raakte zwaar beschadigd.


De aanslag vond woensdag rond rond kwart voor vijf in de ochtend plaats bij het vier verdiepingen tellende hoofdkantoor van Microsoft in Maroussi, een noordelijke voorstad van Athene. Volgens de politie sommeerden zeker twee daders, zwaaiend met pistolen en een automatisch geweer, het aanwezige bewakingspersoneel te vertrekken, waarna ze met een bestelbusje de glazen pui van de hoofdingang ramden.

Eenmaal binnen ontstaken ze in de bus drie campinggasflesjes en vijf blikken met benzine, waarna ze de benen namen. Het zal waarschijnlijk de bedoeling zijn geweest dat het gebouw van de Amerikaanse multinational in vlammen op was gegaan, maar de vlammen hielden slechts huis in de entreehal. De ingang van het pand raakte zwaar beschadigd, de schade wordt geschat op 60.000 euro.

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De autoriteiten stellen vooraf geen waarschuwing te hebben ontvangen. De Griekse politie in Athene spreekt het vermoeden uit dat links-radicalen of anarchisten achter de aanslag zitten. De afgelopen jaren zijn diverse Amerikaanse bedrijven, zoals McDonald's, Starbucks en Citibank, het doelwit geweest van links activisten. Ze gingen daarbij veelal met brandbommen en gasflessen te werk.

Juli vorig jaar werden zes Griekse anarchisten voor een speciale rechtbank in Athene veroordeeld voor deelname aan extremistische acties in de vorm van het verzenden van bompakketjes aan buitenlandse ambassades en regeringsleiders. Daarbij raakte één persoon lichtgewond. Een zevende persoon werd schuldig bevonden aan inbraak, diefstal en vervalsing. Twee personen gingen vrijuit. De veroordeelden behoren tot de anarchistische groep Samenzwering van de Cellen van het Vuur.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Flip - June 30, 2012 - 05:12 pm
Krijg je als je van die slechte producten maakt.
Home


 

.

.