HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  Ratificatie ACTA in cruciale fase aanbeland
 

AMSTERDAM, WO 20 JUNI 2012 - Leden van de Internationale Handelscommissie adviseren donderdag het Europees Parlement inzake het antipiraterijverdrag ACTA. Burgerrechtenorganisaties roepen op het verdrag te verwerpen.


De handelscommissie INTA, onderdeel van het Europees Parlement, maakt zich op om haar eindoordeel te geven over het omstreden antipiraterijverdrag ACTA. Dit oordeel, dat 21 juni wordt uitgesproken, zal van grote invloed zijn op de definitieve stemming door het EU-parlement begin juli. ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) is een internationaal handelsverdrag dat auteursrechten op het internet wil beschermen.

Nogal wat EU-parlementariërs hebben vanwege de druk van buitenaf moeite met het uitbrengen van hun stem. Vandaag meldde Webwereld dat de stemming door het Europees Parlement mogelijk wordt uitgesteld. Men zou willen wachten op een uitspraak van het Europees Hof over het al dan niet in strijd zijn van het ACTA-verdrag met de burgerrechten van de ingezetenen van de EU. Die uitspraak zal nog zeker anderhalf jaar op zich laten wachten.

De digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BoF) is in de aanloop van de stemming door INTA donderdag aanwezig in Brussel. In een gezamenlijke verklaring roepen 38 Europese organisaties de commissie INTA op om ACTA te verwerpen. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft in mei tegen ratificatie van ACTA gestemd. ACTA laat ruimte voor "onbedoelde interpretaties met negatieve gevolgen", vermeldt de aangenomen motie.

ACTA bedreigt volgens de tegenstanders fundamentele online vrijheden, netneutraliteit, innovatie, toegang tot vrije technologie en essentiële medicijnen. "Het Europees Parlement heeft genoeg aanleiding om ACTA te verwerpen. Het uitstellen van de definitieve stemming zal gezien worden als het weglopen voor de politieke verantwoordelijkheid", aldus de burgerrechtenorganisaties in hun verklaring.

Tot nu toe hebben alle commissies opgeroepen tot het verwerpen van ACTA. "Wij roepen de leden van INTA op om dit voorbeeld te volgen en om tegen elk amendement te stemmen dat leidt tot het aannemen van ACTA of het uitstellen van de definitieve stemming van het Europarlement. Het uitstellen van de de stemming is een misleidende strategie die de Europese Commissie en industriële lobbies al weken voeren om gezichtsverlies te voorkomen."Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Muskan - September 03, 2012 - 06:49 am
zegt:Nogmaals gefeliciteerd met je niewue kantoor! Ik kreeg al een sneak preview via skype, maar nu ik deze foto's zie, ben ik nf3g jaloerser, ziet er prachtig uit! Alleen de muren zijn nog een beetje kaal Ik wil je graag een print van een van mijn foto's cadeau doen, zoek er een uit op het je bekende blog, of kijk naar wat ik aan nederlandse motieven heb als je binnenkort in NL bent. Voor de nostalgie Als je wilt tenminste Veel sukses op de niewue werkplek en tot gauw![]
Home


 

.

.