HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  'Shell moet stoppen met censuur'
 

AMSTERDAM, VR 8 JUNI 2012 - Milieudefensie eist in een officiële vordering dat YouTube de video Shell CEO, Uncensored terug plaatst. Op last van Shell heeft YouTube de video onlangs verwijderd van het internet.


De video zou volgens Shell inbreuk maken op het auteursrecht van de oliemultinational. Advocaat Channa Samkalden van Milieudefensie vindt dit pertinente onzin. "Het betreft hier een parodie. Het verwijderen van het filmpje is in strijd met de vrijheid van meningsuiting", laat zij vandaag weten. Campagneleider Geert Ritsema van Milieudefensie noemt het verwijderen van de video "je reinste censuur."

Shell CEO, Uncensored maakt onderdeel uit van de 'Worse than Bad' campagne van Milieudefensie die in het teken staat van de olieramp die het bedrijf veroorzaakt in de Nigerdelta. In de video wordt algemeen directeur Peter Voser van Shell op de hak genomen. Voser krijgt tijdens een speech over het duurzame karakter van de multinational steeds meer inktvlekken van zijn vulpen op zijn overhemd en gezicht.

De video werd op YouTube door ruim 25.000 mensen bekeken. Sinds het verwijderd is, staat de site Dumpert.nl van GeenStijl garant voor verdere vertoning. Shell heeft volgens Milieudefensie in de afgelopen decennia al vele tientallen miljoenen liters olie de Nigerdelta in laten lekken omdat het bedrijf weigert het pijpleiding-netwerk fatsoenlijk te onderhouden.

Daarnaast houdt de Nederlandse multinational zich nog altijd niet aan het Nigeriaanse verbod op het affakkelen van gas. Omdat Shell nog altijd nauwelijks iets doet, richt Milieudefensie zich nu ook op publieke steun met een internationale campagne. Via worsethanbad.org zijn bezoekers getuige van de milieuramp. Het dringende advies van de UNEP – het milieubureau van de VN - om 1 miljard dollar in een schoonmaakfonds te steken slaat Shell al bijna een jaar in de wind.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Gurpreet - September 01, 2012 - 05:26 pm
Jezz. Ik huil, je hebt zo gejlik, zij heeft gejlik, zij hebben gejlik, het klopt van welke kant je het ook bekijkt. Regelmatig wordt ik door mijn buurman hierover aangesproken en ook hij heeft gejlik. Ikzelf mocht er niet zijn, zestig jaar geleden en hoe dat feit in mijn wezen zit, dat is niet uit te leggen. Dat neemt niet weg, dat ik de anderen zie en hun lijden en onmacht, ook al ben ik opgegroeid met een mooie zachte leugen. Goed verwoord Jezz.


Wolfy - June 12, 2012 - 02:26 pm
Ach weet men nu nog niet dat er door shell steeds minder shells zijn.
Groener en groener is de reclame, beter is minder en minder natuur.
Men kan potjangvd geen groene energie leveren,,,SHELL.
Andere wel goede energie wordt grondig tegengewerkt.

Gegroet.
Home


 

.

.