HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Burgers houden plasticvrije actieweek
 

AMSTERDAM, DO 7 JUNI 2012 - Om de consument zich ervan bewust te maken dat de plastic afvalberg moet slinken, vindt komende week de Zero Plastic Week plaats. Het initiatief kent reeds 1200 deelnemers.


De Zero Plastic Week van maandag 11 t/m 17 juni is opgezet door zes jongeren uit Amsterdam en omgeving. "We willen aantonen dat de wereld het prima kan stellen met een beetje minder plastic", meldt Ries Mentink. De deelnemers zullen alternatieven moeten zien te vinden voor in plastic verpakte groente en plastic tasjes. "Het kortstondige experiment maakt dat je wordt geconfronteerd met de enorme berg plastic die je in een luttele week weggooit."

Per jaar wordt in Europa 60 miljoen ton plastic geproduceerd. Mentink, medewerker van Greenpeace, heeft de actie vooral opgezet uit bezorgdheid over het vele plastic in zee. "Er zijn al gebieden in de oceaan die meer plastic deeltjes bevatten dan plankton. De kans dat een dolfijn plastic binnenkrijgt is groter dan de kans dat 'ie een visje eet." Zelfs de Noordzee wordt door plastic afval bedreigd.

Om de week extra body te geven, wordt informatie uitgewisseld via Facebook en Twitter. De initiatiefgroep roept tevens op om voorafgaande, tijdens of na afloop van de week plastic verpakking terug te sturen naar de producent met het verzoek om het afvalprobleem aan te pakken. Verder zal een groep vrijwilligers middels plasticvrije stickers de boodschap Free Your Stuff & Free You Food verspreiden.

Op zondag 10 juni vindt op het strand van Zandvoort een schoonmaakactie plaats, aftrap voor de plasticvrije week. Na afloop van de 'vastenweek' zal het uitgespaarde plastic - meer dan 300 kilo - symbolisch worden aangeboden aan demissionair staatssecretaris Atsma van Milieu. Eerder dit jaar opperde de man nog het snode plan om statiegeld van de petfles af te schaffen. Meer weten over de Zere Plastic Week, bezoek dan de website.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  Home


 

.

.