HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Noord-Holland zet rem op bouw windmolens
 

HAARLEM, ZO 22 JULI 2012 - De provincie Noord-Holland geeft voorlopig geen vergunningen meer af voor het plaatsen van windmolens op land. De Amsterdamse wethouder Van Poelgeest is ziedend.


In Noord-Holland staan op dit moment ongeveer 300 windmolens. De coalitie van VVD, PvdA, CDA en D66 heeft vorig jaar al afgesproken dat er een terughoudend beleid zal worden gevoerd voor nieuwe projecten. Horizonvervuiling is daarbij een belangrijk argument, aldus een woordvoerder van de provincie. De bouw van windmolens voor de kust blijft nog wél mogelijk.

In het coalitieakkoord staat dat de provincie er géén windmolens op land meer bij wil. Om die reden hebben Gedeputeerde Staten besloten om het beleid en de planologische regels aan te passen. Vooruitlopend op die aanpassingen was het noodzakelijk om een voorbereidingsbesluit te nemen. Hiermee wordt de planologische situatie voor windturbines in Noord-Holland bevroren.

Gedeputeerde Staten (GS) bevriezen het afgeven van vergunningen voor de duur van een half jaar. In die tijd moet de provincie haar planologische regels aanpassen, waarmee de bouw van nieuwe windmolens op land onmogelijk wordt. De bevriezing geldt alleen voor nieuwe aanvragen. GS zullen oude aanvragen wel in behandeling nemen. Belanghebbenden kunnen vanaf september bezwaar maken tegen de bouwstop.

De provincie heeft zich hiermee de woede op de hals gehaald van de Amsterdamse wethouder Van Poelgeest, die het aantal windmolens in de stad vanaf 2014 met 35 stuks wil verdubbelen. Amsterdam moet daarmee op termijn meer zelfvoorzienend worden. De wethouder hoopt dat het verbod uiteindelijk geen doorgang zal vinden en sluit een gerechtelijke procedure niet uit.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

rosa - July 24, 2012 - 06:38 pm
Men wil liever oorlog voeren om olie en de gevolgen van de oorlog aan de slachtoffers en nabestaande over te laten dan horizonvervuiling in eigen achtertuin.
Home


 

.

.