HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Oranje-Nassau: Asociale subsidieslurpers
 

DEN HAAG, DO 19 JULI 2012 - Ondanks een geschat familiekapitaal van 6 miljard euro int de familie Van Oranje-Nassau jaarlijks 39.4 miljoen aan gemeenschapsgeld. Daarmee heeft Nederland het duurste koningshuis van West-Europa.


Dat concludeert de Belgische hoogleraar Herman Matthijs na onderzoek van acht monarchieën. Het koninklijk huis kost per jaar 39.4 miljoen euro. Dat gaat op aan onder meer de salarissen van koningin Beatrix (830.000 euro), kroonprins Willem Alexander en Maxima (elk 246.000 euro). Dat alles belastingvrij. Vliegreizen (1.107.000 euro) en de RVD (1.375.000 euro) springen eveneens in het oog.

Het is de zesde keer dat Matthijs de kosten heeft berekend. Hij waarschuwt dat de bedragen lastig te vergelijken zijn door het gebrek aan budgettaire transparantie. Nederland haalt het Verenigd Koninkrijk in als koploper op de lijst van duurste West-Europese monarchieën. Dat komt omdat het Britse vorstenhuis, dat in 2011 bovenaan stond met 45.6 miljoen euro, nu 'nog maar' 38.2 miljoen euro krijgt.

Woensdag meldde RTL Nieuws dat het salaris van koningin Beatrix niet omlaag gaat, zoals dat van haar Spaanse collega Juan Carlos. Die gaat er 7 procent op achteruit, terwijl het Spaanse koningshuis al het goedkoopste van West-Europa is. De Spanjaarden zijn in 2012 8.2 miljoen euro kwijt aan de salarissen van de koninklijke familie, hun personeel en onkostenvergoedingen.

He wachten is nu op een grondig onderzoek naar het vermogen van de familie Oranje-Nassau. In 1999 maakte het Amerikaanse gerenommeerde zakenblad Forbes bekend dat koningin Beatrix 5.2 miljard dollar (4 miljard euro) in haar bezit heeft. Op dat moment was zij de op één na rijkste vrouw ter wereld. Sindsdien wordt Beatrix opvallend genoeg niet meer vermeld in de Forbes top-50 van rijkste mensen.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

johan vervelde hummelo - August 24, 2012 - 10:50 am
Wat een versch,rikkelijk domme mensen zijn nederlanders toch ,Bernhard als oorlogsheld vereren ,terwijl hij en zijn famillie hoog en droog zat en de soldaten sneuvelden op de Grebbenberg om dat zooitje uit de wind te houden Bedenk dat geen enkel lid van het koninklijk huis ook maar iets affiniteit heeft met mensen die zorgen dat zij zich nog verder kunnen verrijken Of ze zien het zelf niet ,wat ik betwijfel,of ze zijn werkelijk inslecht Weg met het koningshuis
Home


 

.

.