HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Spelen 2012: Londen op oorlogssterkte
 

LONDEN, ZO 15 JULI 2012 - De Britse regering zet 3500 extra militairen in voor de beveiliging van de Olympische Spelen. Alles bij elkaar zullen in totaal 17.000 militairen bij het sportevenement betrokken zijn.


De Britse regering heeft in totaal ruim 660 miljoen euro uitgetrokken voor de beveiliging van de Olympische Spelen dat op 27 juli van start gaat. Voor dat geld worden bij elkaar 40.000 mensen ingezet. Behalve de militairen zijn dat politiemensen, speciale particuliere beveiligers en onbetaalde vrijwilligers.

De inzet van 3.500 extra militairen zou noodzakelijk zijn omdat het private beveiligingsbedrijf G4S niet voldoende beveiligers met de juiste kwalificaties kan leveren. Het leger moet samen met 12.000 agenten en de inzet van helikopters, gevechtsvliegtuigen, oorlogsbodems en afweergeschut de veiligheid van sporters en bezoekers zien te garanderen.

Deze week verscheen een onafhankelijk rapport waarin de onderzoekers concluderen dat de extra personeelsleden op de Londense luchthaven Heathrow onvoldoende zijn voorbereid op het grote aantal passagiers dat hun te wachten staat. Terreurverdachten die op de zwarte lijst staan van het ministerie van Binnenlandse Zaken zouden in de aanloop naar de Spelen het land inkomen zonder veiligheidschecks.

De eerste sportteams arriveren vandaag in het Olympisch Park in Londen, waar ze een bouwplaats aan zullen treffen. Met nog maar twee weken te gaan voor de openingsceremonie is Londen nog lang niet klaar voor het enorme evenement. De Britse krant The Telegraph meldt dat de sporters pas 23 juli het Olympisch dorp in mogen. Dat is een week later dan gepland.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

nn - July 23, 2012 - 11:01 pm
Man dives off Tower Bridge in Olympic taxi


Flip - July 17, 2012 - 04:09 pm
Lijkt mij een noodzakelijk kwaad. Je hebt in Londen vast ook types als Koos Boos en Saar Boerlage.
Home


 

.

.