HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Afweergeschut in Blackheath Common.

Spelen 2012: Afweergeschut blijft op woontorens
 

LONDEN, WO 11 JULI 2012 - Het Britse ministerie van Defensie mag raketten plaatsen op twee woontorens in Oost-Londen, waarvan de bovenste etages vrij uitzicht bieden op het Olympisch Park. Dat heeft een rechtbank dinsdag bepaald.


Volgens de Britse rechter zijn de raketten belangrijk voor de veiligheid tijdens de spelen en vormen ze geen gevaar voor de bewoners van de Fred Wigg Tower in Leytonstone waar ze op de daken komen te staan. De twee raketinstallaties, afweergeschut, maken onderdeel uit van de strenge veiligheidsmaatregelen rond de Olympische Spelen.

Behalve op de flats in Oost-Londen komt er ook luchtafweergeschut op vijf andere locaties rond de stad: de Lexington Building in Tower Hamlets in het oosten van Londen, Blackheath Common en Oxleas Wood in het zuidoosten van Londen, William Girling Reservoir in de Lea Valley Campsite te Enfield en de Barn Hill op Netherhouse Farm in Epping Forest.

De flatbewoners in Leystone willen geen afweergeschut, omdat ze bang zijn dat ze daardoor sneller doelwit worden van terroristen. Ze spanden maandag een rechtszaak aan omdat ze vinden dat de Britse overheid het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens overtreedt. In het verdrag staat dat personen recht hebben op een privéleven en dat ze niet gestoord mogen worden in hun woongenot.

Verder zijn de flatbewoners kwaad omdat er niet met hen is overlegd. Ze kregen het nieuws over de raketten te horen via een folder in de brievenbus. Het Britse ministerie van Defensie stelt dat zaken die de nationale veiligheid raken niet met de bevolking besproken hoeven te worden. Een woordvoerder verklaarde tijdens de rechtszaak ook dat er goed is nagedacht over het plaatsen van het afweergeschut en dat het besluit op het hoogste niveau is genomen.

Voor de Spelen worden 7.500 militairen ingezet, ruim 13.000 particuliere beveiligers en duizenden agenten. Ook staan er gevechtsvliegtuigen op een vliegveld dichtbij de stad en ligt er een helikopterplatform in de rivier de Theems. Alsof dit nog niet genoeg is, maakte de politie maandag bekend extra manschappen in te zullen zetten door oudgedienden van het korps in te schakelen.

Veel inwoners van Londen lopen al maanden te hoop tegen de enorme impact die de Olympische Spelen heeft op het leven in de stad. Onder het motto 'Who's Games? Who's City' houdt een brede coalitie van onder andere buurtorganisaties, mensenrechtenorganisaties en actiegroepen op zaterdag 28 juli, niet geheel toevallig de openingsdag van OS 2012, een protestmars. Deze begint rond het middaguur lokale tijd in Mile End Park in Oost-Londen.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Myrtle - September 01, 2012 - 03:25 pm
Erica en Kobi zegt:Natuurlijk herinneren wij ons dit auntouvr nog levendig! Het verhaal van Dick leukt het weer even goed op! Ik was superblij dat Erica weer thuis was voor de gates sloten en realiseerde me vervolgens dat het misschien wel vervelend voor Dick zou worden met de gates weer open. Toen nog heel optimistisch minder toen we hem naar Geldermalsen brachten. Onderweg heeft hij alle foto's van Erica op de laptop bekeken hunkerend riep hij de hele tijd, wat zal die Lil blij zijn als ik er weer ben. Maar wat was hij zelf blij dat hij weer naar huis kon! Een mooi auntouvr! Past wel geheel in onze luchtverhalen. Enne Dick: doorschrijven he?[]
Home


 

.

.