HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Aanhouding activisten voor 'bedreiging'
 

AMSTERDAM, VR 6 JULI 2012 - Op verzoek van de Britse justitie heeft de Amsterdamse politie vanmorgen twee verdachten aangehouden wegens betrokkenheid bij afpersing in een zaak die gerelateerd wordt aan dierenactivisme.


De arrestatie ging gepaard met een doorzoeking van de woning annex kantoor aan het Rapenburg. Hierbij werden onder meer documenten en computerschijven in beslag genomen. Het zou gaan om de 25-jarige Sven H. en de 25-jarige Natasha S., die eerder in 2009 aangehouden werden in verband met een dierenbevrijdingsactie
in Barchem.

Tegen de twee verdachten, een Nederlander en een Brit, was een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. In Groot-Brittannië werd vrijdag in het kader van hetzelfde onderzoek naar afpersing een 50-jarige vrouw in Croydon, Zuid-Londen, aangehouden. Scotland Yard heeft niet bekend gemaakt wie of welke organisatie is afgeperst, maar het delict zou in het Verenigd Koninkrijk plaats hebben gevonden.

Volgens de Britse krant London Evening Standard houden de arrestaties verband met de bedreiging van werknemers in dienst van toeleveranciers van het beruchte Britse proefdiercentrum Huntingdon Life Sciences in Cambridge. Op internationale schaal voeren dierenrechtenactivisten een intensieve strijd om dit proefdiercentrum, waar farmaceutische bedrijven voor commercieel gewin hun producten laten testen op levende dieren, gesloten te krijgen.

Het is de bedoeling dat de twee verdachten binnenkort worden overgedragen aan de Britse autoriteiten. Bij een snelle zogenoemde overleveringsprocedure kan dat binnen enkele weken gebeurd zijn, aldus een woordvoerder van het landelijk parket van het openbaar ministerie. Als de verdachten zich tegen overlevering aan Groot-Brittannië verzetten, kan het veel langer duren.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  Home


 

.

.