HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 


  Bedrijf lekt persoonsgegevens reizigers
 

SCHIPHOL-RIJK, VR 31 AUG 2012 - Een hacker heeft op simpele wijze via bedrijf Tix, online aanbieder van vliegtickets, duizenden kopieën van paspoorten, bankafschriften en creditcards in handen gekregen als gevolg van een gebrekkige beveiliging.


Door een fout in de software van Tix.nl stonden via een onbeveiligde internettoegang ruim 2600 persoonlijke documenten online. Tussen de bestanden bevonden zich kopieën van paspoorten, financiële gegevens, medische informatie van reizigers, een overlijdensakte en diverse brieven van de Duitse politie, meldt NU.nl.

Daarnaast stonden bij die identiteitskaarten ook afbeeldingen van creditcards met zowel de voor- als achterzijde met een vertrouwelijke code. Verder waren er afschriften van bankrekeningen, schermafbeeldingen van internetbankieren en creditcardafschriften te lezen. De gegevens werden door de passagiers aan Tix verstrekt bij het boeken van vliegtickets.

In een reactie bevestigt Tix het lek. Het bedrijf legt de schuld bij de leverancier van de software, die een fout gemaakt zou hebben. Tix zegt afgelopen woensdag de externe softwareleverancier op de hoogte te hebben gesteld en het gebruik ervan met onmiddellijke ingang te hebben gestaakt. Hierdoor zouden de gegevens niet langer toegankelijk zijn voor derden.

Het beveiligingslek bij Tix is de zoveelste in een lange reeks. Om die reden pleit Bits of Freedom reeds geruime tijd voor het instellen van een meldplicht voor datalekken. De meldplicht moet betrokkenen in staat stellen om bij een datalek maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. Er is sprake van een datalek op het moment dat iemand onbevoegd toegang krijgt tot persoonsgegevens.- Deel dit bericht op FB en Twitter.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Groeneveld - September 01, 2012 - 08:15 pm
mijn naam is Groeneveld ; Hacker ....
Home


 

.

.