HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

   'Stop veetransport bij extreme hitte'
 

DEN HAAG, MA 20 AUG 2012 - De PvdD zegt beelden in handen te hebben van varkens die tijdens transport zijn gestorven door de hitte. De dierenpartij eist een verbod op veetransporten bij een temperatuur hoger dan 28 graden.


Eyes on Animals
, de club die die de videobeelden zou hebben gemaakt, heeft op verzamelplaats in Noord-Brabant de temperatuur gemeten in veewagens met varkens en kippen. Volgens de waarnemers was de temperatuur daarin op sommige momenten boven de 34 graden. "Hiermee worden de Europese regels overschreden, die bepalen dat de temperatuur in de wagen in principe niet meer dan 30 graden Celsius mag bedragen", benadrukt Marianne Thieme van de PvdD.

De PvdD stelt dat op de videobeelden te zien is hoe de uitgeputte hijgende zeugen, nadat ze uit de veewagen komen, naar de verzamelhokken worden geleid. "Na enkele minuten zakt een zeug door haar poten en sterft ter plekke. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de zeugen dan nog 'slechts' een reis binnen Nederland hebben afgelegd."

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA) hoort controles uit te voeren bij diertransporten, om erop toe te zien dat voorschriften worden nageleefd, stelt de partij. Maar volgens is dat onvoldoende om in periodes van tropische hitte het dierenwelzijn te kunnen garanderen. "Het is noodzakelijk om bij tropische temperaturen het transporteren van dieren te verbieden, en de nVWA op het naleven van het verbod streng te laten controleren."


- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Home


 

.

.