HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

  Druk op gezochte Paul Watson opgevoerd
 

LYON, DO 9 AUG 2012 - Alsof het een topcrimineel betreft vraagt Interpol de internationale gemeenschap uit te zien naar Paul Watson van de milieuorganisatie Sea Shepherd. Costa Rica heeft een arrestatiebevel voor hem uitgevaardigd.


Dat liet de internationale politieorganisatie Interpol eerder deze week weten. Paul Watson zit momenteel ergens ondergedoken, nadat hij op 22 juli in Duitsland op de vlucht is geslagen na 70 dagen huisarrest. Hij nam de benen nadat een rechtbank in Duitsland had uitgesproken dat de dierenbeschermer uitgeleverd mag worden aan Costa Rica.

Watson werd op 13 mei op het vliegveld van Frankfurt aangehouden vanwege een internationaal aanhoudingsbevel van Costa Rica. Na betaling van een borgsom van 250.000 euro kreeg hij huisarrest opgelegd. De autoriteiten van Costa Rica beschuldigen Watson ervan in 2002 de bemanning van een Costa Ricaans schip, inclusief het luchtverkeer, met een waterkanon in gevaar te hebben gebracht.

Dit zou zijn gebeurd tijdens een confrontatie met haaienvissers in de Guatemalaanse wateren. Het incident vond plaats tijdens het maken van opnames voor de documentaire Sharkwater over het lot van haaien in de wateren van Guatemala. Tijdens deze opnames stuitte Sea Shepherd op de Costa Ricaanse vissersboot Varadero. Aan boord van dit schip werden illegaal gevangen haaien van hun vinnen ontdaan.

Paul Watson heeft inmiddels in een open brief van zich laten horen. "Ik verblijf op een veilige plek waar ik mij op mijn gemak voel", meldt de Canadees, "ver weg van de konkelende landen die geen oog hebben voor de uitbuiting van onze oceanen." De woordvoerder en oprichter van Sea Shepherd voelt zich verraden door Duitsland en wijst met beschuldigende vinger naar Japan, dat nu ook om zijn uitlevering vraagt.

"Uit wraak", meent Watson, die denkt dat Japan hem wil straffen voor zijn campagnes tegen Japanse walvisvaarders op Antarctica. Gerechtelijke stappen houden de man en zijn organisatie echter niet tegen. "In december varen we voor de negende keer naar de Zuidelijke IJszee om te strijden tegen de Japanse walvisjacht. Tijdens 'Operation Zero Tolerance' zullen we alles riskeren om de walvissen te beschermen", waarschuwt Watson.


- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


jack kolgen - November 26, 2012 - 02:31 am
ik heb de slacht partij gezien op klaksvik wat een wagelijke
vertooning en dat door idioten die menen dat ze heel wat zijn het zijn gewoon zielige mensen en interpol beschermt dat dat zooitje maar ze zijn zelf geen haar beter en doen alles wat een maffe overheid in japan wil nl het afslachten van nog meer walvissen er mag hier wel eens iemand van het koningshuis best zijn stem over laten horen ik zal paul watson steunen zoveel ik kan en geen japanse producten meer kopen oa autos


Groeneveld - August 25, 2012 - 08:02 pm
niet alleen interpol lijd aan : gezichtsverlies .... traditioneel overwegend blank joods christelijk nederland dreigt kaffrika te worden .... voor zover het dat altijd al niet was ....


sandra amed - August 10, 2012 - 10:07 am
Interpol zou zich beter bezighouden met het opsporen van de echte criminelen ipv van een man met een hart van goud te vervolgen, shame on Interpol, shame on Germany, and for sure shame on Japan and Costa Rica, mafia, shame on everyone who is turning their back against the ocean.


Erik - August 09, 2012 - 09:56 pm
Schandelijk misbruik van het internatinaal recht. Vervolg de stropers uit Guatamala en de illegale Japanse walvis jagers die de Andy Gil moedwillig hebben geramd. Stop het stropen op zee in plaats van de actievoerders te vervolgen.


Ester Jansen - August 09, 2012 - 05:06 pm
Triest,heb sharkwaters gezien en weet wel wie hier de criminelen zijn.
Interpol wordt voor Japans karretje gespannen,blijkt wel weer hoe corrupt het allemaal is.
Home


 

.

.