HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

  Facebook speelt politieagent

AMSTERDAM, VR 3 AUG 2012 - Facebook houdt wereldwijd in de gaten of gebruikers crimineel gedrag vertonen. Wordt er iets verdachts aangetroffen, dan draagt Facebook de gegevens over aan de Amerikaanse autoriteiten.


Met speciale
software kijkt de 'sociale' netwerksite mee met chatgesprekken, ze kijkt welke vrienden worden toegevoegd en wat de gebruiker voor commentaar achterlaat. Dat meldt BNR Nieuwsradio. Daar de Europese hoofdvestiging van Facebook in Dublin gevestigd is, heeft de privacywaakhond Data Protection Commissioner vragen gesteld aan het bedrijf.

Facebook bepaalt niet alleen zelf welk gedrag als ongewenst wordt aangemerkt, maar ook welke methodes worden gebruikt om dergelijk gedrag op te sporen. En juist daar zit volgens sommigen het probleem. Zo noemt Europarlementariër Sophie in 't Veld het buitengewoon onwenselijk dat bedrijven agentje gaan spelen. Volgens In 't Veld hebben bedrijven die bevoegdheid niet.

Overheden vinden het eigenlijk allemaal wel prima, zegt In 't Veld. "Die besteden heel veel eigenlijk politie- en justitietaken steeds verder uit. Sterker nog, bedrijven worden daar vaak wettelijk toe verplicht." Als voorbeeld noemt zij het auteursrecht. Internetbedrijven moeten tegenwoordig bijhouden wie er illegaal downloadt en vervolgens deze mensen straffen.

Binnenkort komt het onderwerp aan bod in de zogeheten Artikel 29-werkgroep, waarvoor alle Europese privacytoezichthouders bij elkaar komen. Onlangs werd bekend dat Facebook een rol heeft gespeeld in de arrestatie van een Amerikaanse pedofiel. De man was door de site opgemerkt omdat hij met een 13-jarig meisje over seks chatte. Toen hij de dag daarna met haar wilde afspreken, greep Facebook in.

Facebook heeft wereldwijd ongeveer 870 miljoen gebruikers, maar hecht weinig waarde aan hun privacy. Na aanhoudende kritiek paste het internetbedrijf haar privacybeleid aan, maar onvoldoende. De Electronic Frontier Foundation heeft een instructiefilmpje gemaakt, waarin wordt uitgelegd wat je na de invoering van de nieuwe instellingen moet doen om je privacy te beschermen.

 

- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Picasso - September 01, 2012 - 03:15 pm
Beste Tim,Je stelling, dat wij eielgnijk een beetje verplicht zijn de Neanderthaler een nieuwe kans te geven, geeft mij de volgende gedachten:Wetenschap wordt dikwijls omschreven als de vergaring van kennis. En nieuwe kennis is dus het doel van wetenschap. Een wetenschapper zal dus al snel zeggen, dat niets de wetenschap in de weg mag staan. Misschien is het goed om deze stelling eens te nuanceren.Wanneer is een mens werkelijk gelukkig, en wat geeft hem geluk?Geeft kennis de mens geluk? Sommige mensen zeggen van wel. Geeft liefde de mens geluk? Sommigen mensen zeggen van wel. Geven materieble dingen de mens geluk? Sommige mensen zeggen van wel. Geeft geloof de mens geluk? Sommige mensen zeggen van wel.Maar als we kijken naar liefde, materieble dingen, en geloof, dan worden deze dingen beperkt door matigheid, en die combinatie brengt niet alleen geluk, maar ook tevredenheid. Zonder matigheid, worden liefde, materieble dingen, en geloof juist destructief.Zou dit anders zijn in het geval van kennis? Ik denk het niet.Het dogma dat bij veel wetenschappers heerst, namelijk dat kennisvergaring neutraal zou zijn, en dat niets de wetenschap in de weg mag staan, is het dogma van de alcoholist. Voor een gezonde samenleving, lijkt het me belangrijk dat mensen dit ook beseffen.


Me - August 06, 2012 - 09:19 pm
FUCK FACEBOOK !!!!!!!!!!!!!!!!
Home


 

.

.