HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Persvrijheid Turkije onder druk
 

ANKARA, MA 22 OKT 2012 - In Turkije zitten sinds augustus 76 journalisten in de gevangenis, het hoogste aantal in de wereld. Dat meldt het Comité ter Bescherming van Journalisten.


Van de 76 gevangen zittende journalisten zitten 61 van hen in de cel in verband met hun werk terwijl 70 procent van de gevangen journalisten Koerdisch is. Verder blijkt volgens het Comité ter Bescherming van Journalisten dat driekwart van de gevangen journalisten niet is veroordeeld, maar in afwachting is van een rechtszaak.

Dat blijkt uit een 53-pagina's tellend rapport van het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ). Volgens CPJ is Turkije bezig met de grootste intimidatie-actie in jaren. De organisatie is voor het rapport drie keer naar Turkije gereisd en heeft met tientallen journalisten, analisten en advocaten gesproken.

Turkije kreeg eerder deze maand er al flink van langs van de Europese Unie. De EU erkent dat Turkije vooruitgang boekt op maar liefst 32 onderhandelpunten, maar signaleert tegelijkertijd ernstige tekortkomingen op het gebied van persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en vereniging, de lange duur van juridische procedures en een gebrek aan beleid om de Koerdische kwestie op democratische wijze op te lossen.

De Turkse overheid reageerde diep teleurgesteld op de laatste zogeheten voortgangsrapportage van de EU. Het document zou generaliserend zijn, vooroordelen bevestigend en in het belang van mensenrechtenorganisaties zijn opgesteld, zo oordeelde Egemen Bagis, de Turkse hoofdonderhandelaar met de EU en minister van EU-zaken. Bagis liet weten door te gaan met hervormingen en dat lidmaatschap van de EU nog steeds een doel is.- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

alex - October 23, 2012 - 08:34 pm
Groeneveld, als we jou toch niet hadden!


Groeneveld - October 23, 2012 - 08:30 pm
....

geslacht :

man / vrouw ....

http://www.parool.nl/parool/nl/2848/FOTO/photoalbum/detail/3336139/385940/2/Joods-Historisch-Museum-viert-80-jarig-bestaan.dhtml#photo ....

....

een echte man is gewoon lesbies ....

....
Home


 

.

.