HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  'Verband tussen gsm en hersentumor'
 

ROME, ZO 21 OKT 2012 - Er bestaat een causaal verband tussen het gebruik van een gsm en hersentumor. Dat heeft het Italiaanse Hof van Cassatie afgelopen week geoordeeld.


De zaak was aangespannen door een 60-jarige gepensioneerde zakenman wiens gezicht naar eigen zeggen deels verlamd is geraakt als gevolg van een hersentumor welke veroorzaakt zou zijn door overmatig gebruik van de gsm-telefoon. Het Italiaanse Hof stelde de man in het gelijk en oordeelde dat er een causaal verband is tussen het gebruik van een gsm en de ontwikkeling van tumor.

"Dit is voor veel mensen belangrijk nieuws, omdat ze vaak nog steeds niet op de hoogte zijn van de risico's van gsm-telefonie", zei de zakenman aan de Italiaanse krant Corriere della Sera. "Ik maakte dagelijks minstens vijf tot zes uur gebruik van de gsm en hield deze tegen mijn oor gedrukt." Om gsm-telefonie mogelijk te maken, wordt elektromagnetische straling toegepast.

De tumor bij de zakenman werd ontdekt in zijn nervus trigeminus, die verantwoordelijk is voor de zintuiglijke waarneming in het gezicht. Hoewel de tumor niet kwaadaardig is, had het gezwel zich kunnen verspreiden naar de halsslagader waar het één van de bloedvaten had kunnen verstoppen.

De oncoloog die het bewijs leverde voor de rechtszaak, acht de uitspraak van extreem belang. "Eindelijk is de correlatie tussen elektromagnetische golven en de ontwikkeling van tumoren officieel erkend", zei hij tegenover Corriere della Sera. Italiaanse consumentenorganisaties als Codacons verwelkomen het vonnis, die volgens hen een precedent schept voor een stroom nieuwe rechtszaken.- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Ca - October 30, 2012 - 01:33 pm
Via www.stralingswijzer.nl kun je ook gsm stralingswaarden vergelijken en een keuze maken voor een telefoon met een lage stralingswaarde.


frits - October 27, 2012 - 04:56 pm
Natuurlijk is het je eigen verantwoording hoe vaak je de gsm gebruik. Ik geloof dat in de instructies van de gsm verteld wordt dat je de gsm minimaal 20? cm van je oor moet afhouden.
Maar ja dan hoor je niks meer he.... ONZIN dus, zichzelf indekken zonder oplossing geven.
Alle gesponsorde officiƫle onderzoeken proberen te bewijzen dat er geen verband is tussen veelvuldig gebruik van gsm en je gezondheid o.a. ontwikkelen van tumoren etc. Velen denken dus nog steeds dat het veilig is...
Onze kinderen zullen over 10 jaar dit verband helaas bewijzen.......


Bram - October 24, 2012 - 08:16 pm
Het is natuurlijk idioot als je de hele dag een GSM aan je hoofd houd. Echter de straling neemt kwadratisch af met de afstand tot de GSM en de afstand tot een GSM mast, hoe verder je van de mast ben hoe meer vermogen er uit de telefoon moet komen, dat word automatisch geregeld. Minimaal dacht ik 20 milliwatt tot maximaal 2 watt. Als je de hele dag met je hooft aan een kant in de volle zon ligt, krijg je ook kanker van of kan je zelfs al direct aan overlijden. Verhalen daarvan zijn reeds lang bekend. We worden trouwens sinds de oerknal constant bestookt met straling vanuit de ruimte.


Joke - October 24, 2012 - 06:07 pm
Kunstmatig opgewekte gepulste elektromagnetische straling stopt niet automatisch bij aankomst van het menselijk vel lezen wij op stopumts.nl


Vraagbaak - October 24, 2012 - 10:36 am
Heeft iemand (een vertaling van) het vonnis?


Pffff - October 24, 2012 - 10:15 am
Ooit gehoord van eigen verantwoordelijkheid???

Er zijn mensen (en daar hoor ik zeker niet bij) die heel bewust met hun mobiel omgaan vanwege deze angst. Die nemen dus hun eigen verantwoordelijkheid door het risico te beperken.

Ik ben het overigens ook eens met Blabla, laat dit aan de wetenschap over. Tegen de tijd dat er een wetenschappelijke consensus over de gevaren en gevolgen kan er naar de juridische kant gekeken worden.
Al vraag ik me af welke juridische kant. Het is nog altijd mijn eigen keuze de telefoon tegen mijn oren te houden.

Niet die van Vodafone, niet die van Apple, etc.


Pjotr - October 24, 2012 - 09:05 am
Iedere keer als ik deze website bezoek voel ik een epileptische aanval opkomen. Kunnen jullie dat logo veranderen?


Blabla - October 24, 2012 - 05:35 am
Zullen we dat liever aan wetenschappers overlaten en niet aan rechters?!


Groeneveld - October 23, 2012 - 08:27 pm
....

nuclear

biological

chemical

psychological

warfare

het is - helaas - maar waar

....
Home


 

.

.